Vi bygger en hemsida med HEYMO!

 I samarbete med HEYMO!

Maken är inne på sluttampen av studierna och är snart färdigutbildad hästmassör. I mitten av januari är det dags för examination och avslutning. Redan nu så har han ett ganska stort antal kunder och många har hängt med från start. Däremot så finns det ju helt klart utrymme för fler och han behöver nå ut till lite fler potentionella kunder. Facebook och liknande i all ära men för att ett företag ska blomstra så behövs en klassisk hemsida.

Eftersom datakunskaperna är begränsade och tiden tyvärr är obefintlig, så gjorde vi båda segerdansen här hemma när Heymo erbjöd oss sin hjälp. Ibland är slumpen eller kanske snarare turen på vår sida ändå 😉

Vad är då HEYMO och vad kan de erbjuda dig?

Heymo är en helhetslösning för alla; både privatpersoner och företag. De erbjuder dig den enklaste och bästa upplägget för att skapa en egen hemsida. Du behöver alltså inga som helst förkunskaper för att skapa din sida. Målet är alltid att du ska lyckas på nätet så därför erbjuds alltid bra tips och råd på vägen.

Hur gick vi tillväga?

Här ska jag förklara lite hur enkelt det var för oss att skapa hemsidan. Först och främst registrerar du dig och sedan är det dags att välja mellan två abonnemang; ett som är gratis och heter Drömma (perfekt när man vill testa en affärsidé eller skapa hemsida för ett event) och ett som heter Starta och kostar 129kr/månaden för ett årsabonnemang och då får du ett domännamn på köpet.

Hur börjar man?

När du loggar in så finns det först och främst en fiffig video med all information och med en bra beskrivning av själva upplägget. Sedan erbjuds flera schyssta designförslag så du snabbt kommer igång.

Vi valde här ett designförslag som föll i smaken och sen var det bara att börja skapa med hjälp av tydliga redigeringsverktyg.

Vi kikade igenom passande foton på datorn och mobilerna och började fundera över vad vi ville fokusera på. Just den biten tycker jag kan vara svår och man kanske inte alltid har direkt proffsiga foton sparade. Då passar det bra att Heymo har ett stort bildbibliotek med tusentals fina bilder så du behöver inte köpa eller ta egna.

Vad skulle vi fokusera på?

Inspiration

Det var sedan dags att börja ändra hemsidan och ta bort all originaltext. Samtidigt som vi ville ändra upplägget med hemsidans egna sidor och velade lite mellan lämpligt innehåll. Att fixa det rent tekniskt var inga problem men nu var det ju inte riktigt där som förvirringen uppstod hehe. Med hjälp av Heymos andra designförslag så fick vi snabbt lite inspiration och mer hum om vad vi ville fokusera på…

Vi kunde enkelt förhandsgranska och se hur hemsidan skulle se ut för olika läsare. Mobinanpassad hemsida är ju ett måste numera. När vi testade oss fram så blev det både bra och mindre bra men det var alltid lätt att ”backa ett steg”, utan att resten av sidan raderades. Det gjorde oss mer och mer trygga och man vågade testa mer och mer. Efter ett tag så var det riktigt roligt och osäkerheten försvann successivt.

Vi vågade oss till och med på att skapa kommentarsfält och lägga in lite bra funktioner som kommer underlätta bokningar och förfrågningar. Det blev tex en ”telefonknapp” som gör att besökaren ringer upp makens mobil så fort hen klickar. Sedan skaffade vi länkar till företagets andra sociala medier.

Kontakten med kunder är a och o

Ett roligt projekt

Idag ska vi pyssla vidare med sidan och det känns riktigt roligt. Man behöver verkligen inte ha så stor datavana för att skapa en hemsida tillsammans med Heymo. Om vi är klara med sidan kanske någon undrar och det blir ett nej till svar. Blir man någonsin färdig med en hemsida? Jag tror inte det.

Vi ska skapa vidare under närmaste dagarna och sedan ska det fyllas på med mer text och information allt eftersom. Följ gärna vårat arbete och kom med lite respons (både ris och ros) under resans gång. Hemsidan hittar ni här.

Ett erbjudande

Vill du testa själv eller vet någon annan som är intresserad av en egen hemsida? Då har jag ett riktigt bra erbjudande till er följare; med rabattkoden “influencers” (med små bokstäver) får ni hela 30% -rabatt vid köp av ett årsabonnemang på Heymo!

Lycka till!

 

 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.