Socialnämndens arbetsutskott 22/11

Onsdagen är här och det innebär att socialnämndens arbetsutskott har sitt viktiga möte idag. Det är idag som det avgörs om vår familj ska få ett stadigvarande beslut om ”hemtjänst i assistansliknande form” via SoL (3 h per dag) eller inte. Själva beslutet kommer dock inte meddelas fören vår nya LSS-handläggare är i tjänst. Det är hon tyvärr endast under torsdagar och fredagar. Om det är en ny inhyrd konsult? Svar ja.

En enorm förändring skedde

Jag blev som många av er redan vet av med hälften av mina assistans-timmar; med hänvisning till att föräldraansvar inte ingår i mitt beslut. Att minska från 12 till 6 timmar var en mardröm men när vi på senaste SIP-mötet fick det tillfälliga beslutet a 3 h via SoL (som komplement) så kunde vi ändå få ihop dagarna. Det är fortfarande tufft men det går att pussla. Maken har den här veckan kunnat arbeta både igår och idag trots att det varit sjukhusbesök och möten, förkylda barn som behöver vara hemma och J fick ett större epilepsianfall i måndags. Jag har dessutom sluppit oroa mig för vad som skulle kunna hända mellan 20:00-02:00 som tidigare…

Vad som händer vid ett eventuellt avslag vågar jag inte ens tänka på.

Jag önskar mig varken fina saker eller pengar i julklapp. Det enda jag önskar mig är en trygg vardag och vetskapen om att alla i familjen får en dräglig tillvaro. Jag gissar att det är en känsla och förhoppning som jag delar med alla andra mammor där ute. Alla vill väl att sina barn ska må bra? Oavsett om man har en fungerande kropp eller inte..

//mamman som aldrig slutar kämpa för sina barn

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.