Gårdagen bestod av Epilepsi

Vi hade kanske börjat slappna av för mycket helt enkelt? Vistelsen på kortids var på sluttampen och allt verkade lugnt med J. Tyvärr kom det ett telefonsamtal under eftermiddagen och vi fick reda på att han mådde dåligt. Inte dåligt i form av förkylning utan hans ständiga följeslagare; epilepsi. Likt tidigare episoder så hade han bara börjat kräkas pang bom och sen ”tuppar av” från ingenstans. Allt hade sedan upprepats och han kräktes i princip på rygg och helt väck, vilket kan vara livsfarligt om man inte är vid hans sida. Han sov dock lugnt i sin säng när vi pratade och de hade lyckats duscha av honom efter sista omgången.

När maken sedan hämtade J så hade han vaknat till igen och illamåendet var som bortblåst. Trött, lite förvirrad och pratade släpigt men annars okej. Väl här hemma så brakade det loss med aggressivitet och frånvaroattacker – varvat med en oro givetvis. Det i sin tur skrämde ju slag på bröderna och jag hade önskat att vi var fler vuxna här hemma. Men vi fick ju göra vårt bästa och tillslut somnade J tryggt vid min sida.

Epilepsi är lurigt och många gånger får man inte ens veta ”hur, vad och varför”

Vad utlöste nu detta? Var det slumpen eller att medicinen sänktes i onsdags? Det får vi nog aldrig veta. Men jag ska ringa sköterskan på barnhabiliteringen (de sköter allt medicinskt runt J numera tack och lov) och be henne höra med läkaren. Kanske behöver man gå tillbaka ett steg med dosen eller snabba på ett byte? Det var garanterat inget yttre som utlöste anfallen den här gången, utan det var ovanligt lugnt runt omkring J där borta. Vi har fullt förtroende för vårt privata lilla kortids och vet att J alltid har det bra där. De känner honom väl och har dessutom en stor kunskap om epilepsi.

Vi kämpar vidare här hemma helt enkelt och hoppas verkligen för J’s skull att vi får kontroll över situationen igen. Hans syskon behöver oxå mer lugn och trygghet och saknar sin brors riktiga personlighet! ♥️

Related Posts

2 Discussion to this post

  1. Bengt Oswin skriver:

    Tack för att du delar med dig av detta som är viktigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkomnar vardagen

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.