Klartecken angående KORTIDS

Jag har inte vågar berätta något innan allt löste sig runt ofullständiga beslut och oklarheter runt själva verkställandet. Nu är det iaf som så att vi äntligen fått mer hjälp från kommunen. Efter alla års strider, tårar och frustration så kom då en ”delseger” för vår familj.

Kortidsvistelse utanför hemmet

G har fått beslut om kortidsvistelse utanför hemmet 5 dygn/månad via SoL. Eftersom han inte hör till LSS men ändå har så omfattande och styrkt problematik (både andningsteamet och BUP har skrivit intyg), så gick det vägen. Platsen är redan löst och vi börjar ”inskolning” inom kort. Först och främst måste han bli helt frisk från förkylningen.

Beslut i Socialnämnden

Utöver detta så fick vi på SIP-mötet igenom 3 h/dag med ”hemtjänst i assistensliknande form” via SoL men det är ett tillfälligt beslut och allmänt rörigt eftersom handläggaren (konsult) sagt upp sig och hennes beslut är lite bristfälligt formulerat. Bland annat så är det muntligt löfte (och via mail) på alla dagar men i beslutet står det nu plötsligt enbart vardagar. På måndag ska vård och omsorgschefen försöka styra upp vad som gäller mer exakt tillsammans med Frösunda. Just nu är det iaf 3 h per dag som gäller; även i helgen. Mötet i nämnden där ett mer varaktigt beslut ska tas sker den 22 november.

Håll tummarna för att vi äntligen ska kunna få en lösning och lite lugn i familjen. Det förtjänar vi faktiskt! 

Related Posts

4 Discussion to this post

 1. Erina Femitasy skriver:

  Oh, vad roligt 🙂 Hoppas att G kommer att trivas jättebra 💜💛

 2. Ellen skriver:

  Är det LSS som tillsätter sådan hemtjänst? Jag tror min tjänst är något sådant, jag har (för tillfället) 3 fantastiska individer som jag gör längre besök hos varje kväll/natt. Dagtid har samtliga vanlig assistans. Hemvården hade dessa förut men då det mpste få ta sin tid och kontinutet är så viktigt så har lösningen istället blivit så här. Hoppas detta blir bra för er alla nu.

  • Lillgammal skriver:

   Ja det är nog en mix här och kommunen har fått backa pga tokig indragning. Det är Frösunda (mitt assistansbolag) som får utföra även dessa nu 😅
   Låter som en rolig tjänst du har ♥️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkomnar vardagen

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.