AUTISM: glöms lätt bort men finns alltid där

Idag har vår stora kille troligen haft en tuff dag i skolan. Han vill inte prata om det men de märks så tydligt. Oro, ilska och allmän rastlöshet har vi fått känna på idag. Man blir lite påmind om hur det var tidigare och perioden då varje dag var en kamp. Anpassningar, medicin och din mognad hjälpte dig på traven men inget kom som gratis.

 Högfungerande Autism är ingen dans på rosor

Älskade son. Du kämpar så med allt som många barn i samma ålder får automatiskt. Du är så ”duktig” på att dölja din problematik men den är ändå ständigt närvarande – lite likt en skugga. Jag önskar att de på skolan fick se hur kvittot blev efter en (i deras ögon) liten förändring. Din lärare har semester och din resurs och en yngre tjej har nu istället ansvaret tillsammans. Något vi fick reda på av en slump i ett veckobrev några dagar innan för övrigt.  Jag vet inte om ditt behov av resurs försvann automatiskt under några dagar men det var troligen en ”smidig lösning”.

Det blev billigare för skolan om inte annat, som slapp fixa vikarie men det var vårat barn som fick betala ett högt pris.

Som bonus så fick barnen tydligen Halloween-mat serverad i skolan idag; med korvar som skulle föreställa blodiga fingrar. Jätteroligt och spännande för många barn men för en del en mardröm. Tacka fan för att han inte år något. Hur tänkte ni där? Vår son behöver ingen generell specialkost men det där säger väl sig självt. Stackaren hade inte vågat äta knappt något och därmed gått hungrig. Informationen angående detta fick vi inte av någon på skolan  – bara att han ”ätit lite dåligt”…

Ikväll vill jag bara gråta och svära över okunskapen och bristen på förståelse. Det behöver inte vara så svårt och en del saker borde vara självklara.

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkomnar vardagen

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.