Gizmos fina utveckling

Idag har det redan hunni bli näst sista tillfället på hundkursen i allmänlydnad. Det har varit en bra kurs och jag tror både Gizmo och maken är nöjda med upplägget. Dels har de lärt sig mycket nytt men även fått en extra fin kontakt sinsemellan. Husse är helt klart den stora favoriten.

Även här hemma så har vi tränat mycket på egna små uppgifter i vardagen och det är jätteroligt att se framstegen. Vi har verkligen en aktiv och snabbtänkt kille, som alltid vill hjälpa till. Att han är så matglad gör att belöningar med godis blir extra uppskattade.

En hjälpande tass

Sista dagarna har Gizmo mer och mer börjat hjälpa till med att lyfta upp saker från golvet, tömma diskmaskin och även dra av strumpor och byxor (på kommando enbart haha). Det räcker oftast med att säga ”hjälpa” för att han ska förstå vad som förväntas och sedan ”hämta” och/eller peka på sakerna. Efteråt så blir han enormt stolt och svansen går som en propeller 🙂

Tänk att han nyss fyllde 1 år. Det här känns enormt bra och lovande inför framtiden. Även om han aldrig blir en godkänd servicehund (inget vi ens överväger) så är jag övertygad om att han kommer uträtta stordåd i vår lilla familj. Både med allt praktiskt och som stöd  psykiskt när det blir oroligt.

Ska lägga upp lite filmsnuttar med Gizmo framöver; från vår vardag tillsammans. 

Tiden har gått väldigt fort…

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.