Magnesium 800

Inlägget är ett samarbete med Svensk Hälsokost 

Jag har länge funderat på att testa magnesium pga min återkommande kramper nattetid. Eftersom jag dessutom har EDS så skadar det verkligen inte att ”boosta” muskler och nervsystem. Det finns nämligen ett par intressanta studier om just Magnesium och EDS. Våra kroppar har ju nämligen ofta en tendens att ”fungera lite annorlunda” från topp till tå. Här finns bla en artikel om ämnet.

Nu har jag alltså fått chansen att testa Magnesium 800 via Svensk Hälsokost och det passar mig som vegetarian extra bra då kapslarna inte innehåller några animaliska produkter, utan är helt vegetabiliska.

Efter att ha läst recensioner på sidan så känns det extra lovande och jag tror verkligen att den kan bidra positivt. Det känns även tryggt att ett normalt intag av magnesium inte leder till några biverkningar.Vad är magnesium bra för?

Magnesium finns i kroppens alla celler och behövs för att över 300 enzymer ska kunna fungera som de ska. Magnesium är viktigt för kroppens neuromuskulära funktioner, det vill säga musklerna och de nerver som hör till. Magnesium har därför blivit ett populärt kosttillskott för att hjälpa musklerna att slappna av. Förutom det har magnesium även en viktig roll i kroppens energiproduktion.

Magnesium bidrar till funktionen hos flera viktiga organ i kroppen; bland annat hjärtat, musklerna och njurarna. Den hjälper dessutom till att bygga tänder och ben, och den största delen av magnesium finns i skelettet och tänderna. Förutom det hjälper magnesium till att reglera kalcium, zink och D-vitamin.

Magnesium och kalcium samverkar tillsammans i kroppens nerv – och muskelfunktioner, vilket gör det viktigt med en bra balans av magnesium och kalcium. Kalcium bidrar till musklernas förmåga att dra ihop sig (kontraktion) och magnesium bidrar till musklernas förmåga att slappna av…

Ta 3 betala för 2

Just nu är det även erbjudande på utvalda storlekar av Healthwell vitaminer och mineraler, så passa på att bunkra upp inför hösten och vintern 🙂

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.