Nålar, duktiga barn & fobier

Idag var det en tuff start på veckan med en blodprov som skulle tas 08:15 nere på vårdcentralen, samtidigt som resterande gäng skulle till skola/förskola. Koncentrationsprov innebär att man inte ska ge EP-medicinen som vanligt utan att de först ska se hur nivåerna ligger i blodet. Det märktes tydligt att J mådde dåligt och tyvärr lyckades vi inte stoppa honom från att (under några få sekunder) slänga igen dörren i skallen på sin lillebror. Blev ett rejält märke och G fick givetvis rejält ont. Usch vad dåligt samvete man får men det går ju inte att punktbevaka – även om det skulle behövas…

Jag är som vanligt inget vidare stöd vad gäller blodprover utan maken åkte ner själv med J. Det hade gått bra men han var arg över ”fel färg på röret”. Är ingen liten nål direkt som de tar provet med och eftersom han kan inte ha Emla men ändå är så pass tålig då hade det gått vägen. Även om han givetvis tycker att det är lite läskigt. Gissar att han skrämmer upp sina klasskompisar just nu med en ryslig berättelse och visar plåster… plutten!

Nu har maken varit hemma snabbt och hämtat nästa patient som ska till vetrinären och få vaccin. Hoppas och tror även att det kommer gå bra och att vi sedan slipper nålar ett tag framöver. Jag är illamående och kallsvettig bara av allt prat om provtagning/provrör idag. Min fobi för sprutor och kanyler har avtagit successivt sedan ungdomen men det är fortfarande inte helt under kontroll och jag skäms för det. Gör allt för att inte överföra mina rädslor på barnen och tror ändå jag lyckats relativt bra. Det är trots allt ett helt annat bemötande från sjukvården numera när det gäller barn. Emla, förberedelser och lirkande är tusen gånger bättre än snabb fasthållning…

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.