Vad är OK att kommentera?

När man bloggar så får man leva med både ris och ros i kommentarsfältet men vart går egentligen gränsen?

Är det okej att skriva värre saker än du vågar påtala IRL? Hur pass anonym är man på internet och vågar man stå för sin åsikt även i andra sammanhang? Skriver du under ditt vanliga namn eller är du anonym? Skriver du även ut din mail eller blogg? Ja om du har någon. Frågan är om man ens förväntas göra det eller om sociala medier fortsätter vara någon slags gråzon. Samtidigt är det både roligt och intressant att läsa diskussioner som uppstår i kommentarsfält. Ta tex Bloggbevakning där det givetvis kan smyga in uppenbara troll men samtidigt erbjuder öppna och underhållande diskussioner.

Vad finner jag olustigt?

Jag kan ta kritik och tuffa frågor i kommentarsfältet men nog svider det lite extra då det visar sig vara ”bekantas bekanta” som ifrågasätter det ena och det andra i min blogg på ett spydigt sätt men inte ens bemödar sig att hälsa när man möter varandra på byn. Är inte det underligt? Hur man kan vara så nyfiken och ha åsikter om så mycket men ändå uppenbarligen inte göra det i välmening. Jag kan förstå om det rör sig om EN kommentar men när man ser att IP-numret ständigt återkommer så känns det olustigt.

Vilka kommentarer godkänner jag inte? 

Jag försöker att ha inställningen att godkänna de flesta kommentarer men det finns gränser. Om man tex väljer att skriva ut mina barns namn (även om det sker i välmening) eller orten vi bor i; så väljer jag alltid att radera. Även om kommentaren är direkt hotfull eller sprider hat om någon annan som kommenterat tidigare etc. Jag vill undvika smutskastning i kommentarsfältet kort och gott. Det går att framföra sin åsikt utan att dra igång värsta bråket – inte sant?

Hur har ni valt att göra? 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.