Stödkorsett från Sportsmart

Inlägget är ett samarbete med Sportsmart

Ni kanske minns mitt läkarbesök i Ängelholm och rekommendationen angående att skaffa en korsett? Det var ju något som han trodde skulle kunna hjälpa mig stabilisera upp ryggen och även minska smärtorna.
Jag hade tänkt avvakta lite och sedan börja jaga tag i arbetsterapeut och så för att få tag på en passande korsett men även det kändes bökigt mitt i allt kaos…

En perfekt möjlighet

Jag får några dagar sedan möjligheten att få testa just en stödkorsett via Sportsmart. En korsett i storlek L/XL beställdes hem och jag väntade med spänning. Redan dagen efter levererades den direkt i postlådan. Förpackningen innehöll instruktioner och bild på hur den skulle sitta på.

Under en veckas tid så har jag nu testat den i olika situationer. Sedan har även min ena assistent (lite ryggproblem) fått pröva den vid några tillfällen – just för att vi ska kunna utvärdera den båda två. Vi har båda två haft erfarenheter av foglossning tidigare och testat klassiska bälten men det var stor skillnad mot den här.

Vad är fördelarna?

Vi upplever båda två att den här produkten stöttar upp överrörliga ryggar och lindrar smärtor. Den minskar slitage och man orkar stå upp längre. Ett exempel var när min assistent stod och stekte ett berg med pannkakor häromdagen. Något som kan vara nog så påfrestande men som den här gången fungerade toppen. Materialet blev inte så varmt och klibbigt och min hy protesterade inte. Annars så reagerar jag lätt på sånt (även om man har en top under).

Finns någon nackdel?

Det enda jag kan komma på var att förlängaren på bältet kändes lite tveksam. Finns kanske en risk att den slits snabbt och stödet då inte består? Det hade varit en fördel med fler storlekar så man kan undvika dessa.

Jag tror att den här produkten kommer underlätta mycket för mig och skulle hjälpa många andra med bäcken- och ryggproblem. Tänker givetvis följa upp med en ytterligare recension längre fram.

”Stödkorsett med stabiliserande skenor för optimal avlastning och stöd. Tillverkad i ett material som gör att du med fördel kan bära stödkorsetten hela dagen. Möjlighet till individuell justering för bästa passform.”

 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.