OK-stämpel efter operation

Igår eftermiddag så kom vi hem efter utflykten till Ängelholm. Taxiresan som pågick i 3,5 timma var ingen höjdare men det väljer jag att bortse från just nu… 

Det viktigaste var ju trots allt läkarbesöket och kontrollen på Aleris. Jag kom till sjukhuset vid niotiden och skulle iväg på magnetröntgen kvart över. Ganska stressigt eftersom de bygger om inne på sjukhusområdet men vi hann 😅

MR gick jättesnabbt och det var tur eftersom det tyvärr brukar vara ganska smärtsamt att ligga på britsen. Sedan skulle vi tillbaka på andra sidan av området (gick på utsidan den här gången) och det blev en timmes väntan innan Doktor Sturesson tog emot. Där inne fick jag visa hur jag rör mig och göra lite övningar, samtidigt som han tittade på bilderna från själva magnetröntgen.

Väntan på taxi

Det såg jättebra ut och ”toblerone-rören” hade läkt fast finfint. Även de från operationen innan (2 år sedan) satt på plats och ingen förändring hade skett. Jag pekade ut vart mina smärtor sitter i ländryggen och vart jag får nervsmärtor. Som väntat är det själva ryggen som är lite småtrasig. Det är förslitningar lite här och var som givetvis påverkar tillsammans med diskbuktningar längre upp. Inget som han (eller någon annan på hemsjukhuset) vill operera då det enbart förflyttar problemet. Bara gilla läget och han tyckte att mina kompressionskläder även borde balansera upp. Går jag ner lite i vikt så kunde även en korsett vara en idé.

Var det verkligen värt det?

Jag får många frågor om mina operationer av SI-lederna och jag varken kan eller vill råda någon till att göra ingrepp. Speciellt inte om man har EDS. Jag kan däremot tipsa om att besöka Ängelholm och få en bedömning på plats. Är du en ”bra kandidat” för operation så ska du absolut inte tveka – allt har fungerat jättebra och de har en hög kompetens där. Utöver detta så är deras personliga bemötande tipptopp och jag är enormt tacksam för att jag till slut fick chansen att komma dit. Även om det krävdes mycket bråk och en second opinion så ångrar jag inget!

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.