J fick lida pga semesterkaos och slarv

Nu på kvällen ringde J’s barnneurolog och efter en genomgång av alla biverkningar och kramper som inte lugnat sig, så började han fråga ”hur långt vi kommit i upptrappningen”. Jag fattade absolut ingenting utan sa att vi stod kvar på dosen vi haft vid inläggningen.

De skickade hem oss från barnavdelningen med vetskapen om att vi skulle sänka dosen med 50 mg och ”köra på den dosen” pga koncentrationsprovet.
Det var inte riktigt så. Barnneurologerna i Göteborg  hade sagt till barnläkaren att de skulle ÖKA 50 mg och sedan fortsätta ökningen successivt.

Jag blev helt stum. Började kallsvettas samtidigt som tårarna rann. Hur kan detta vara möjligt? Han är arg på sina kollegor och chef men framförallt situationen inom sjukvården. Så här får det bara inte gå till. Det kommer troligen bli någon slags anmälan men vad hjälper det stackars J? Han får inte sitt sommarlov tillbaka 2017, en skolstart med en epilepsi under kontroll och kommer inte må bättre hux flux.

Han har fått lida pga sjukvårdens slarv och personalbrist

Han får 250 mg Ergenyl granulat morgon och lika mycket kväll nu.
Han ska enligt neurologen ha MINST 400 mg morgon och kväll utifrån sin vikt.
Usch vad hemsk jag känner mig som inte kunnat hjälpa mitt egna barn ifrån konstanta kramper och biverkningar – enbart pga en felinställd dos.

Jag har bråkat mig till en telefontid idag och hade jag inte gjort detta så skulle vi fortsatt i dessa banor vecka på vecka. Alla kan göra fel men det här är inte godtagbart. Inte för fem öre. Det här är en sjuårig liten grabb som lider helt i onödan. Jag är inte ute efter att hänga ut något individ eller kasta skit på den ansvariga läkaren eller ”vår” sköterska där. Det handlar inte om det. Jag är arg och frustrerad över missarna som ledde till ett livsfarligt fel. Troligen pga stress och personalbrist under semestertider.

Vårdpersonalen går på knäna och det kommer ske många många misstag om situationen får fortgå…

Related Posts

2 Discussion to this post

  1. Fröken hauffman skriver:

    Usch! Stackars liten!!

  2. […] J fick lida pga semesterkaos och slarvTrött på att vara tröttBiverkningar av EP-medicinEn typisk söndagHJOKO 2017 […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.