Semester 2017 dag 2

05:00 

Väcktes abrupt efter en mindre bra natt. Huvudet sprängde och jag kände mig orolig för att mellansonen inte sovit nog mycket. Det i sig kan vara extremt kramputlösande. Han vaknade till vid halv tio igårkväll och somnade inte om fören vid tolv (han ville gå upp och INTE sova mer).

06:00 

Utbrott och en del av flaska med Oboy+medicin kastades över sängen. Snurrade in skiten och får handtvätta upp lakanet senare. Merparten svaldes i alla fall och J lugnade ner sig vid min sida. Tyvärr är G desto mer speedad och låter som ett gäng elefanter i det andra sovrummet..

Stugan består av tre sovrum så mina föräldrar har ett eget. De lät dock S sova där inne i extrasängen så han slapp sina småsyskon.

Ett av rummen

07:00 

Kikar på väderprognosen och ut genom fönstret om vartannat. Det kan bli intressant detta 🤣 Nåja hellre regn än för mycket sol och värme. Det gäller att tänka positivt och jag tror faktiskt att det drar över lagom till vi ger oss iväg på dagens utflykt…

10:20 

Vi avvaktade till det värsta regnet hade gett med sig och sedan drog vi iväg mot Tomteland. Ungarna var laddade och vi delade uppe oss så G åkte med mormor och morfar.

11:00 

Spännande med alla troll och figurer i skogen. Riktigt bra skådespelare som fångade barnens intresse direkt. Även om J först tyckte de var lite läskiga i början.

Ungefär den här tidpunkten så upptäckte vi även att det var ganska dåligt med luft i däcken på min rullstol. Lägligt värre va? Stackars dom som turades om att köra runt på mig.

11:30

Jag parkerade rullstolen och mig själv på ett lugnt ställe medan de andra gav sig iväg för att titta på djuren. Det tog ett tag så jag trodde nästan trollen hade kidnappat dom hehe. Under tiden de var borta så roade jag mig med att titta på film och fota lite. Ungefär nu så blev det även bättre väder och solen vågade till och med sig fram!

12:00

Här blev det lite hetsigt i familjen och speciellt mellan mor och dotter *host host*. Ni som känner oss vet ju hur det kan vara va? Speciellt med tomma magar och ett blodsocker som dalar.

13:30 

Med på resan är ju även våra hundar. En snäll och lugn Trygg och våran vilde Gizmo har faktiskt skött sig riktigt bra idag och det blev ju miljöträning om något.

14:00 – 15:00

Vi avslutade ett väldigt uppskattat besök på Tomteland med glass, trampbåtar, fiskedamm och en tomtenisse som vinkade av oss vid bilen. Verkligen ett tpppenställe detta och enda jag skulle säga att jag saknade var handikapparkering (fanns inga alls) – det blev en ganska bra bit att gå nu.

Sedan åkte vi hemåt igen och försökte få barnen att varna ned innan bad i poolen stod på schemat. Nöjda men trötta barn fick sedan i sig kvällis innan de två yngsta stupade i varsin säng. S får vara vaken ett tag till men jag märker att även han börjar krokna.

*****

Nu har mamma pratat med min moster i telefonen och de ska troligen evakueras inom kort. Hon bor i Canada och det är riktigt otäcka skogsbränder där. Läskigt! Vi får se om det kommer fler rapporter i natt och hoppas på att det lugnar ner sig.

PS. Behöver jag berätta hur jävla ont jag har i kroppen just nu? Näe jag anade det. 😅

Utsikten får toppbetyg

 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.