Resa: Permobil eller rullstol

Vi står i valet eller kvalet angående att ta med vanliga rullstolen eller permobilen/scootern på resan. Ska man ta bort sista sätet i bussen och införskaffa ramper? Eller ska vi ta den vanliga rullstolen och få mer plats?

Maken har mätt och det ska fungera men blir det ändå bökigt med både scootern och hundburen? Ja man ska ju gärna få in hunden utan problem varje gång man pausar längs resan. Har man väl kört in scootern så kan man inte bara ”skjuta den åt sidan” för den väger multum. Tror det är en bra bit över 200 kg faktiskt.

Vad är alternativet? Jo att maken får köra runt på mig hela tiden och vi förlorar två extra händer till barn som är snabba och impulsiva. Ja jag får nog helt enkelt skippa att titta på björnar osv. Frågan är om vi även behöver ha med en barnvagn till trötta barn.. pust.

Tänk om man hade kunnat få en sån här Genny godkänd via landstinget. Då hade man aldrig behövt tveka utan levt och njutit livet som alla andra!

”Genny liknar ingenting du tidigare sett. Genny introducerar en helt ny filosofi när det gäller rörelsefrihet och personlig transport. Tack vare sin självbalanserande teknik förenar hon användarna under ett gemensamt motto: rörelsefrihet, och minskar eller till och med utplånar skillnaderna. Alla som använder en traditionell rullstol känner väl till vardagens alla problem. Att alltid behöva titta ner på marken framför sig för att inte fastna med framhjulen någonstans, att alltid ha händerna upptagna (och ofta smutsiga) är bara några av källorna till daglig frustration. När det regnar är det svårt eller omöjligt att inte bli blöt eftersom det inte går att hålla i ett vanligt paraply och det blir riskabelt att köra då det blir halt och svårare att ta sig uppför små kanter eller backar. Med en Genny slipper du alla dessa problem.”

Läs mer här..

Källa: Gennys sida på FB

 

 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkomnar vardagen

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.