Frustration och förändringar

Likt en vuxen persons baksmälla så kommer reaktionen ”dagen efter” för vårt ena barn.

Gårdagen bestod av jätteroliga saker på förskolan men samtidigt krävande både psykiskt och fysiskt. Han undrar mycket och blir fruktansvärt frustrerad när vi inte har svaren. Somnade efter utbrott (sparkade mig flera gånger i sängen) och sov orolig hela natten. Strax innan fyra vaknade han med ett ryck och var både förvirrad och arg. Jag försökte få honom att somna om eller åtminstone ligga kvar och vila men det var kört. Eftersom lillebror låg på andra sidan om mig så hade jag inte mycket till val än att ge upp mina försök till mer sömn.

*****

Det skär i hjärtat när man ser hur mycket medicinen påverkar och att en del utbrott är resultat av mindre kramper. Känns hemskt att ge en medicin som ändrar hans personlighet drastiskt men vi har ju inget val. Vi kan bara hoppas att biverkningarna ger sig något när han väl kommit upp i sin planerade dos och han har lugnare omkring sig.

Jag längtar efter att maken ska komma hem från Skåne ikväll. Han har varit borta sedan i förrgår och det skapar extra mycket oro hos barnen. Jag saknar att ha honom att bolla med och luta sig mot när det stormar som värst här hemma. Mina assistenter hjälper givetvis till med allt praktiskt och stöttar upp så gott som går, men det går ändå inte att jämföra.

Nu ska jag försöka blunda lite medan sonen spelar iPad. Att få honom att somna är nog helt kört men så länge han varvar ned så får jag vara nöjd. Jag behöver åtminstone samla krafter inför en eftermiddagen och kvällen, speciellt om det blir en ”favorit i repris” från gårdagen. Äsch orkar inte ens tänka på det, för då kommer migränen direkt.

Jag både känner och ser i spegelbilden hur pass sliten jag är. Svullen, blek och allmänt ”åldrad”. Jag vet inte riktigt hur utan bara att jag måste samla ihop nya krafter här och nu.

”Bryta ihop & bita ihop”

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.