Magsår + Morfin =

EN tablett.. EN ynka tablett tog jag för smärtan som omnämndes här och jag laddade givetvis upp med extra Omeprazol. Idiotiskt i efterhand men det tänkte jag inte på just då.

Så vad hände då? Jo jag tål ju inte morfin och deffinivt inte min mage. Låg och spydde i flera timmar och var en zombi igår. Illamående, huvudvärk och svåra smärtor i magen. Försökte behålla lite vatten men spydde igen. Jäkla soppa! Mår fortfarande inte okej utan ligger i sängen mestadels och känner mig ”sjösjuk”.

Visst är det konstigt att jag inte kunde lägga ihop ett och två? Att kroppen givetvis inte skulle klara en tablett. Men kanske fanns ändå förhoppningen där, samtidigt som jag förträngde alla gånger som jag mått apa tidigare. Att ha svår smärta bidrar ofta till att jag kopplar bort en mängd av tankeverksamheten.

Idag ska jag lämna in varenda tablett och gammalt smärtplåster på Apoteket. Det SKA INTE användas och det är totalt onödigt att det ligger här hemma. Det finns så många människor som missbrukar skiten och som inte drar sig för inbrott etc. Har även läst att det sker försäljning av dessa preparat till ungdomar (!) i byn och det är något som jag inte vill bidra till. Jag vette tusan om det är langare som stjäl medicin eller om det beställs från nätet – lika illa är det oavsett!

Morfin är inget att leka med

Jag borde inte lägga mig i hur andra gör men jag blir rädd över hur mycket morfinpreparat som skrivs ut i Sverige. Jag tror inte heller det är rätt väg att gå för oss med mer kronisk smärta. Vad är fördelar och vilka är nackdelarna? Vad medför medicineringen i sig? För egen del så har jag kassa tänder och det beror inte enbart på cEDS utan till största del på mina mediciner bakåt i tiden. Magen har oxå mått skit av både andra sorter men även just av morfin. Huvudvärk har det även medfört och att man måste ta till andra sorter för att ”väga upp” och psykiskt ska vi inte snacka om…

Har man automatiskt ondare som ”EDS:are” om man tar till morfin?

Det är en diskussion som ofta kan spåra ut i grupper på Facebook och liknande. Det är inte så enkelt att alla måste ta morfin eller att man automatiskt har ondare ifall man medicineras. Vi har kanske valt att hantera smärtor olika eller har fått olika hjälpmedel längs vägen. Hade jag inte opererat mina SI-leder så kanske min åsikt varig annorlunda? Ja eller om jag inte testat TENS eller fått assistenter som hjälper mig i vardagen. Det sistnämnda har varit den största smärtlindringen.

Balansgång

Vi måste oavsett börja prata mer om det här och inte enbart sparka bakut för att läkarna i Sverige slutat skriva ut morfinpreparat lättvindigt. Det är för våran skull och även våra eventuella barns skull. De blir nämligen indirekt påverkade av att mamma eller pappa medicinerar preparat som även påverkar ens personlighet och det psykiska måendet.

Balansgången mellan medicinering och missbruk är farlig. Vi måste våga ta diskussionen och tänka ett steg längre. Alltid och oavsett!

Vill Ni läsa mer om ämnet så kan jag tipsa om min goda vän Lundabergs tänkvärda blogginlägg här

Related Posts

Discussion about this post

  1. […] Här är ett annat inlägg om smärta hos Lillgammal Magsår + Morfin […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.