Inte så populärt…

Första maj och solen strålar ikapp med mängden pollen i luften. Det är med andra ord en dag vi håller oss inomhus så gott som går. Åtminstone tills astmamedicinen gett effekt för äldsta sonen…

Dagen till ära så är maken och J på utflykt till stallet. Det väntar vaccin för Snaps och det ville J gärna vara med på (!). Roligt att han även vill vara delaktig i de momenten och det är ju ändå mest hans ponny. Innan vi köpte Snaps så började J som medryttare och sedan fodervärd. Då var han inte stor men fattade snabbt tycke i den där trygga och gosiga shettisen.

Under tiden som killarna är iväg så passade jag och E på att duscha Gizmo. Han var allt annat än vit och benen var riktigt prickiga med lera. Ja han doftande inte direkt gott heller för den delen haha. Duschen gick riktigt bra och han stod faktiskt helt stilla – även om vi fick onda ögat i mellanåt. När vi torkat bort det värsta så bar E ut honom i solskenet. Tänkte vi kunde slippa blöt hund-doft och vatten överallt då han försöker skaka bort fukten. Gizmo protesterade direkt… vi fick kasta ut lite hundgodis som han sysselsatte sig med ett tag. Sedan var det sur hund igen.. plutten. Nu fick vi testa med att slänga ut hans ben (som annars bara får vara inomhus) och det gick bättre. Nu ligger han nöjd och mumsar i solskenet.

Nu ska jag passa på att vila lite. Känner mig inte helt hundra med förkylning i kroppen och vagel i ögat. Febern är inte mycket att gnälla om (38,1) men det känns ändå inte helt hundra. Skönt att jag har personal idag mellan 10-16 som underlättar mycket; både för mig men även maken som avlastas.

****

Nu hörde maken av sig och allt hade gått fint. J var tydligen ridsugen så de skulle ge sig ut på en runda med Paleja. Mysigt för far och son med lite kvalitetstid tillsammans.

Äldre bild på världens snällaste barnhäst

Önskar er alla en fin 1 maj

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.