Det händer mycket just nu

Det är inte bara runt barnen som det händer saker just nu. Utan även med min personal och runt våra älskade hästar.

Vart ska jag börja?

Jo min äldsta assistent J (som började för ganska exakt ett år sedan) sade nyligen upp sig och jobbade sitt sista pass i fredags. Tråkigt men samtidigt en väldigt rolig anledning till byte av jobb; de har nämligen köpt en hästgård 10-11 mil härifrån. Kommer sakna henne mycket men är samtidigt väldigt glad för hennes skull. Jag förlorar en assistent men inte en vän. J betyder massor för både mig och resten av familjen och vi har delat mycket under detta år.

Många fina minnen

Jag hade för ett tag sedan en jobbannons ute om ett timvik (med möjlighet till en mindre rad) och det visade sig vara tur. Vi fick in en jättego tjej som jag visste vem det var pga clinics bakåt en tiden. M är alltså en riktig hästtjej och inte rädd för att hugga i. Nu löste det sig naturligt att hon kunde och framförallt ville ta fler timmar. Maj månad blev alltså schemalagd utan problem och både E, M och V verkade nöjda med upplägget.

Det varaktiga beslutet om assistans blev uppskjutet av en väldigt tråkig anledning. Min handläggare har råkat ut för en olycka eller rättare sagt ett akut sjukdomsfall. Inget vi kan påverka utan mina timmar förlängs successivt och nu hoppas jag bara att vederbörande återhämtar sig….

Angående hästarna så har vi tagit ett ganska stort beslut som är grundat på både ekonomi men även nuvarande avstånd. Det är inte hållbart att betala så enormt mycket och ha 35 min (enkel) körväg åt ”helt fel håll”. Även om själva anläggningen är TOPPEN så börjar nackdelarna tyvärr väga över. Jag vet hur svårt det var att hitta en stallplats när vi akut sökte en på vintern men nu är det som rätt årstid. Utbudet är plötsligt enormt med sommarbeten osv så vi tog faktiskt en risk och sade upp platserna för några dagar sedan.

Håller tummarna för klartecken

I samma veva så fick vi (via kontakter) nys om att det fanns två lediga platser på en annan anläggning. 20 min härifrån och åt ”rätt håll”. Maken passerar varje dag till och från jobbet. Lite mer jobb men vi är samtidigt flera som delar på det. Paddock men inget ridhus (ett par kilometer från ett). Fina omgivningar med bra ridvägar och framförallt totalt ca 1200 kr mindre i månaden.

Maken har varit där och tittat samt pratat med ägaren i telefonen idag. De ska ses en gång under veckan och förhoppningsvis skriver vi kontrakt direkt. Det var nämligen fler intresserade som hade ringt och hört sig för men hon tyckte vi var mest intressanta (?). Ska vi gissa på att makens utbildning till hästmassör lockade? Haha. Näe skämt och sido. Vi har faktiskt goda referenser och många uppskattar att få in lite fler manliga hästägare – det brukar minska risken för drama och gnäll 😉

Detta med kostnaden då? Jo det är faktiskt så att ekonomin är bra tuff. Vi har 1,5 inkomst kan man säga och ska betala lån och räkningar varje månader. Ja utöver hästarna. Nu testar vi detta och skär ner på mycket onödiga utgifter. Hoppas och tror att budgeten kommer hålla bättre framöver. Samt att det känns mindre omständigt att få tiden till våra älskade hästar.  Utgifter i all ära men de ger så mycket tillbaka.

 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkomnar vardagen

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.