Sonen får elevassistent

Igår samlade jag mod för att själv ringa till kommunen för att få mer klarhet angående hösten. Det var lite bökigt att komma fram till rätt person och när jag väl kopplades så var det inget svar. Testade med att prata in på telefonsvararen och en kvart senare så ringde hen faktiskt upp. Jag presenterade mig och berättade om vår situation och hen erbjöd sig direkt att kolla upp detta. ”Jag känner igen namnet och är nästan säker på att ett beslut tagits”…

Det blev en nervös väntan innan hon kom tillbaka till telefonen men svaret som följde var underbart. ”Vi hade möte så sent som igårkväll om flera ärenden och ansökan för J blev beviljad”. Hon förklarade vad beslutet innebar; i hans fall blir det inte resurs (som många skolor ofta utnyttjar) utan en riktig ELEVASSISTENT enbart för honom.

Egentligen skulle dessa beslut skickas ut först om en vecka men hen lovade att kontakta rektorn under dagen. Mycket på grund av att hen förstod tidspressen och oron här hemma. Vilken ängel!

Vad händer nu då?

Jag mailade rektorn lite kort om beskedet samt frågor angående vidare planering/rekrytering. Fick sedan svar under eftermiddagen om att hen precis fått beskedet. Ja och att hen tänkte titta närmare på detta och sedan kontakta oss efter helgen.

Jag hoppas (och försätter) att hen inte tänker ”pussla ihop” en tjänst av flera personer på skolan – för det kommer jag aldrig köpa. Det SKA vara en person som är handplockad utifrån J’s behov och där viker vi inte en tum. Får inte hans trygghet F följa med ifrån förskolan så är vi extra noga med det. En kille bör det rimligen vara och med både kunskap/erfarenhet av Epilepsi och Autism osv.  Det känns oavsett skönt att vi har ett helt annat utgångsläge när det är elevassistent som beslutet gäller. Resurs fungerar oftast inget vidare inom det svenska skolsystemet.

Ber om ursäkt om jag inte verkar superglad och kan slappna av helt men våra upplevelser under de senaste åren bidrar till detta. Man slits mellan hopp och förtvivlan hela tiden. Det påverkar en enormt mycket – både individ och familj.

Jag vill tacka Er alla för stödet och peppande ord under den senaste tiden och önska alla läsare en trevlig helg! 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.