Skolstart: ”Det här känns inte okej!”

Vi hade ju ett väldigt bra och givande möte med många inblandade där i mitten av mars. Allt rörde barnen och inte minst J och hans kommande skolgång. Den ordinarie rektorn var inte närvarande (semester) utan enbart en vikarie. Hen gav oss både hopp och en bra känsla inför hösten. Det verkade finnas en plan helt enkelt…

Vad hände då sen?

Ja vi kände ju att den där ”stridsyxan” skulle läggas ner och vi föräldrar valde att avvakta. Tiden gick och pedagogerna påminde rektorn om att vi skulle ha ett möte. De fick som svar att hen skulle kontakta oss om en tid för detta. Veckorna gick och de påminde på nytt – med samma svar från vederbörande. Idag får jag reda på att pedagogerna påmint flera gånger men vi har fortfarande inte hört ett ljud (!).

Hösten närmar sig och även oron

J har börjat fråga mer och mer om skolstarten och när han ska börja. Vi säger bara ”efter sommaren” och vet innerst inne att det svaret inte duger för ett barn med autism och stor ångestproblematik. Nästa vecka är vi inne i MAJ månad och vi vet fortfarande inte exakt hur planeringen ser ut. Vi vet inte vilken form av stöd som kommer erbjudas eller hur de tänkt runt ev fritidsplats. Ska vi bara ta ett uppehåll i flera veckor utan rutiner  (=sommarlov) och sen pangbom så ska han fösas in i en klass?

Vem förstör ni för?

Man kan ju undra hur tankarna går i skolledningen. Är det någon slags maktkamp eller enbart nonchalans och slarv? Den som får lida mest är givetvis J men även ni själva. Tror någon att detta barn kommer bli lättare att bemöta efter en sån här taskig planering? Kommer pedagoger och klasskamrater få en lugn och välmående kille i höst tack vare detta? Knappast.

Nej vi blir inte nöjda av att bli ignorerade

Jag är så jävla arg just nu och framförallt besviken. Vi har hyllat skolan och dess verksamhet i flera år men nu har allt bara fallit platt. Så sjukt onödigt och framförallt sorgligt. Ska försöka jaga tag på de försvunna anteckningarna från mötet vi hade i mars och sen ta tjuren vid hornen. Rektorn får gnälla hur mycket hen vill om att ”vi aldrig blir nöjda” för bollen ligger hos hen just nu! 😡

Ska vi behöva oroa oss för detta? Vi vill istället glädjas åt hans förväntan och kunna ge betryggande svar på frågorna om framtiden.

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.