Krångel med SI-leden

Jag har varit relativt smärtfri från höger sida (operation 2015) i en längre tid men igår morse så väcktes jag av brutala hugg därifrån. Trodde först det var kramp i benet eller liknande men när jag ställde mig upp så insåg jag vart smärtan kom ifrån. Varenda liten belastning/rotation kändes som ett knivhugg och det fick bli rullen till toaletten…

Försökte vila så mycket som möjligt och tog Paraflex utöver min vanliga Alvedon-dos men ingen effekt alls. Kallsvettades och försökte sova en stund innan ett nytt försök till rörelse gjordes. Samma visa igen.. Hade ju givetvis starkare tabletter hemma men jag tål ju inte dessa. Att få hemsk klåda och behöva ta Betapred varenda gång (+ migrän) känns ju inte som en bra ide.

Vad sjutton har jag gjort? Jo dels lyfte jag höger ben lite onödigt högt när jag skulle hoppa ner från hästen i förrgår men den stora boven är bilåkning. Då pratar vi inte om vanlig bilåkning utan att jag suttit i baksätet med ungarna. Trångt och en bilstol som trycker från sidan. Precis samma punkt som man gick in vid titthålet så har jag dessutom mina värsta lipödem-punkter. Svullet och ständigt smärtsamt…

Med andra ord så har jag nog lyckats få svullnad/tryck mot stiften i SI-leden. Inget farligt i sig men det gäller att inte förvärra problemet. Kompression på och inga promenader (ens inomhus) utan bara rullstolen + VILA. Hur vi ska undvika biten med trängsel i bilen vette sjutton.  Man kan säkert tycka att det bara är att köpa en större bil men vi leasar våran Kadjar och har inte råd att köpa ytterligare en större bil. En rejäl kontantinsats saknas kort och gott 😅

Tänk vilken tur att man kan sätta lite egna diagnos då ingen läkare tar i en med tång. Ängelholm sköter inte längre den här biten och ortopeden som skickade second-opinon är måttligt glada i mig 😉 Tur att jag ska på återbesök snart till bästa Dr. Sturesson – det har alltså redan gått ett år sedan operationen på vänster sida!

Den minst sagt underhållande hemresan…

 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.