Bettskenan från helvetet

Jag var så lättad efter besöket hos bettfys och såg verkligen fram emot att få avlastning för min käke. Det är ju ingen höjdare att gå runt med konstant spänningshuvudvärk och problem som följer med på köpet. När jag låg i tandläkarstolen så kändes allt bra, bortsett från lite justeringar längst bak på skenan. Vi bestämde att det skulle bokas in en telefontid enbart för att stämma av läget och att ett nytt ställningstagande angående eventuell operation får tas (igen) framöver.

Det har ju fungerat bra med min hårda bettskena till överkäken, så jag hade en bra känsla inför den nya mjuka till underkäken. Första gången blev jag illamående direkt men tänkte att det bara var tillfälligt. Bestämde mig för att öva och ha den korta stunder men exakt samma känsla. Det är som den kommer åt mina kräkreflexer och jag håller på och spy varje gång. Gissar att det till slut blir psykologiskt och man spänner sig kanske?

Vore ju en sak om man enbart skulle ha den på natten för då hade jag ju bara kunnat testa med någon tablett mot illamående, men den här ska ju hänga med även dagtid. Det är ju för att käken ska få full avlastning och min stackars ensamma tand på höger sida ska slippa allt tryck. Den har redan spruckit och ”sitter kvar på nåder”. Penslar nästan dagligen området runt den med smärtstillande salva  men det hjälper inget vidare.

Vet att det är många med EDS som läser min blogg och det är ganska vanligt med käkproblem i vår patientgrupp. Kanske någon av er har några goda råd? Kan som inte ”korta av” skenan så mycket mer för då får visdomstanden i högra överkäken full kontakt. Tandläkarbedövning 24/7 är nog inte heller en bra ide, även om det känns bra lockande här och nu… 🤣

Foto lånat härifrån 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.