Solsken, sjukvårdsfrågor & smärtor

Känslorna växlar lika snabbt som vädret. Ena stunden känns allt underbart och nästa är allt bara tungt. Ofta är det nog ett resultat av smärtorna i kroppen och stressen som alltid är påtaglig. Samtidigt känner jag att hormonerna påverkas av mina mini-piller och att ångesten ökade i samband med att jag påbörjade dessa. Det är pest eller kolera med dessa mediciner. Lipödemet ökar i omfång direkt men mina problem utifrån PCO’n minskade. Vad är värst? Vilket är bäst på sikt?

Skräckblandad förtjusning inför sommaren

Jag går igenom mina sommarplagg och inser att mycket inte passar längre. Ja eller det kanske snarare är så att jag inte känner mig bekväm i kläderna längre? Svullnaden och fettansamlingar hit och dit. Sår och känslig hud som man vill dölja.

Tänk om mina läkare kunde sammarbeta och det fanns en planering. En tydlig målsättning och delmål längs vägen. Visst hade det varit bättre om jag sluppit leka medicinsk expert? Bara för att man har ett lite ovanligare syndrom så föds man inte med en bred kunskap.

Idag har jag ännu ondare i svanskotan och ländryggen. Det är stundtals svårt att kissa. Ena stunden vill det inte komma några droppar alls och i nästa så kan jag inte riktigt tömma hela blåsan. Smärtan strålar stötvis ner längs skinkorna och benen. Det påminner om tiden innan min (akuta) operation av diskbråcket. Perioden då ingen lyssnade utan jag körde på tills det bara så PANG. Jag vill vända på det sjunkande skeppet innan det är för sent och undvika fler operationer. Hur ska jag gå tillväga? Är svanskotans disk sönder och i så fall hur pass trasig? Hur kan jag själv påverka och minska smärtan?

Nästa helg ska vi åka ner till Malmö i bil och jag börjar bli smått orolig för hur det ska gå till rent praktiskt. Jag fixar knappt 10 min i rullstolen eller på en köksstol vid middagsbordet i nuläget. Varje vändning i sängen är vidrig och när jag går med kryckor så framkallar varje steg brutal smärta i ländryggen. Det känns som om all ”stötdämpning” är som bortblåst…

Idag får min TENS jobba för fullt

Samtidigt som smärtan snurrar runt i kroppen så lyser solen där ute på en blå himmel. Det blev ju sommartid även i år.  Maken har fått upp studsmattan och våra lyckliga barn fick premiärhoppa för i år. Hammocken lyftes ut och min assistent bar ut dynorna, så jag kunde halvligga i den ett tag. En envis geting viftades bort och Gizmo var lycklig över att få jaga ett och annat löv. Det är en underbar vårdag och man skulle vilja njuta av en smärtfri sådan.  Jag vet att jag inte kan få allt utan måste jobba med min acceptans men en del dagar är tuffare än andra på den fronten…

Hur mår ni läsare? Skiner solen på er?

******

15:15  Skäms över att erkänna det men jag fick ta fram ett smärtplåster. Nu sitter det fastklistrat på min känsliga hud. Det kommer framkalla klåda, huvudvärk och garanterat lite mer ångest men förhoppningsvis släpper de värsta smärttopparna. Personligen avskyr jag morfinpreparat och tycker de gör mer skada än nytta men ibland har man som inget val.

17:45 Plåstret är nu avdraget. Huvudvärken och klådan blev bara för mycket. Nu får jag ladda upp kraft för att mota deluxe-smärtan på egen hand.

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.