Barn med svår ångest: ”kvittot på dagen”

Du somnade till slut på min arm. Hjärtat som slagit så hårt och snabbt hela eftermiddagen fick äntligen vila. Ångesten har rivit i dig och vi har inte lyckats dämpa eller be den fara och flyga. Du ville bara springa ifrån allt och alla men samtidigt inte vara ensam en enda sekund.

Din bror och du började slåss på ett skrämmande sätt. Frustration och ångest i små kroppar. Ett fullt bett i en arm blev resultatet av det. Många dominobrickor som föll och ledde till något nytt. Oro i luften och förtvivlan hos föräldrar som inte kan bryta en ond spiral.

Idag hade du en vikarie när din pappa hämtade på dagis. Något som vi inte visste om eller fick en förklaring på; trots mötet som var nyligen. Ingen av dina resurser var på plats. Vi vet inte om det varit så i flera timmar eller ”bara” den sista. Det fanns säkert någon bra anledning men vi vet fortfarande inte varför. Du avslutade dagen med ett raseriutbrott på golvet och ville inte åka hem (eller stanna kvar för den delen). Du var helt slut och förtvivlad efter fem ynka timmar på förskolan.

Det river inombords. Hur ska man förklara för någon som inte lyssnar? Vi får alltid kvittot levererat. Ja hur dagen har varit i förskolan. Vi får både spott, slag och tårar. En sexåring kille med autism, som får ångest pga han inte förstår varken vad och varför saker sker. Ett barn som saknar tidsuppfattning.

Du lever i en så komplicerad värld utan karta.

Älskade barn. I natt får du sova vid min sida som alltid och jag lovar att trösta dig när de ”otäcka drömmarna” kommer, klia dig på ryggen i timtal och inte sucka när du vaknar i gryningen. Även om du sparkar mig och skriker av oro. Jag vet ju varför. Jag förstår din smärta. 

//Din mamma

Related Posts

Discussion about this post

  1. Linda skriver:

    Gud vad jobbigt det måste vara! Stackars liten… mina söner har också haft det tufft (dock inga andra diagnoser än språkstörning, än… men det kan ju bli). Äldsta sonen går numera i anpassad klass med få barn, extra stöd etc.. yngsta sonen går än så länge i vanlig klass även om vi ska söka anpassad klass för honom. Det är ju som natt och dag om man får rätt hjälp! Tyvärr inte alla barn som får den chansen… 😣 Vanlig förskola/skola passar inte alla barn. Speciellt inte om man inte får den hjälp man blivit lovad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.