Rehabträning & svanskotan från helvetet

Man kan inte vara på topp alla dagar och även om man försöker tänka positivt, så kommer ju verkligheten i kapp. Kroppen påminner mig om att jag ändå har EDS och att det är kroniskt. Jag kan påverka mycket och förebygga skador/problem men en del saker måste jag bara acceptera att de kommer bestå. Dit hör helt klart mina problem med ländryggen och svanskotan. Det går inte att operera med ett gott resultat utan jag måste istället bättre mig med mina rörelser. Jag får inte sitta ner under så långa stunder och mina (längre) bilresor som det blivit under den senaste tiden är som inget bra.

Idag har jag varit på ett jätteskönt träningspass i varmvattenbassängen och det ger alltid en god effekt på alla sätt. Tyvärr så tar smärtorna från bilfärden bort mycket av de positiva effekterna av rehabträningen. Jag vet inte riktigt hur man ska tänka? Kanske är det pga gårdagens bilresan till Lymfterapeuten? Jag vet inte.

Den där jäkla Dominoeffekten

Jag måste säga att det svåraste med att leva med kronisk smärta måste vara alla val. Beslut som måste tas och som man aldrig direkt vet utgången av innan. Vad kommer ge smärta? Vilken smärta är bra och när ska man dra gränsen? Är det värt svåra smärtor dagen efter man gjort något och visst vore det å andra sidan hemskt om man avstod från saker i onödan…

Min svanskota protesterar rejält nu och det känns som en kniv sticks in i mig så fort jag sätter mig ner. Rullstolen är därmed en mardröm. Ingen bra kombination med taskiga knän och axlar (kryckorna är bara att glömma mer än några meter). Jag har helt enkelt lagt mig i soffan och vilar. Förhoppningsvis går det över tills i morgon och annars får jag väl sätta mig på en uppblåsbar badring i bilen hehe

Man rynkar på näsan åt smärtan och levererar istället en käftsmäll tillbaka! 👊

 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.