Planering är A och O

Även om det oftast brukar tillstöta saker eller att planer hastigt måste ändras, så är det enormt viktigt med en grundplanering. Nu när vi har ”pausat från verkligheten” under en hel vecka; så blev det extra tydligt när vi väl kom hem.

Det blir full rulle från start

I morgon startar vi upp med vanliga morgonrutiner och sedan är det ADL-utredning på hemmaplan för min del. En vilt främmande människa ska alltså vara med och observera mig vid olika situationer; allt ifrån dusch och påklädning, till matlagning och förflyttning. Jag tror inte att jag behöver förklara hur jag känner inför detta va? Det är givetvis ett enormt övertramp på ens integritet men det är såhär verkligheten ser ut för oss som strider för assistanstimmar…

Tisdag är det vattenträning och 8 mil i bilen tur och retur. Onsdag är det möte med mitt Frösunda-team här hemma, torsdag stallet och fredag är det dags för kortidslämning för äldsta killen. Ja utöver hämtning/lämning av barn som sker mellan 08:00-08:30 och hämtning som påbörjas 13:30 (1 mil från hemmet). Det blir som inte så mycket tid över till någon vila så det är istället fullt ös som gäller; det gäller bara inte känna efter för mycket 😉

Vad händer annars då?

Just nu har vi avlösare i hemmet (10-14) som befinner sig på lekplatsen med 2/3 barn. Maken ska snart åka iväg till en kund under ett par timmar för utbildningspass/träning av hästmassage. Min assistent passar på att dammsuga huset och jag ligger nedbäddad under täcket. Kikar på Vasaloppet och är febrig (ny förkylning) så det blir inte många knop gjorda. Lite trött på den stora klumpen i halsen och trycket mot strupen men vidhåller fortfarande att operation inte är en bra lösning, så ”gillar läget”.

En paus från handarbete blir det garanterat eftersom mitt kära långfinger ville möblera om sig själv i morse. Tur att vi hade fd handbollsspelare med god uppfinningsrikedom OCH frystejp här hemma 😂

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.