Ågrenska familjevistelse EDS dag 5

Hur ska man sammanfatta den sista dagen? Jag har påbörjat det här inlägget flera gånger men raderar texten lika snabbt. Det är så otroligt mycket känslor i omlopp och jag har inte hunnit smälta allt vi upplevt under den här veckan. Ena stunden ligger jag med ett leende på läpparna här i soffan men nästa så är det en tår som trillar ner för kinden. Faktum är att jag känner mig ganska tömd på energi och vemodig – samtidigt som det är skönt att vara hemma.

Idag hade vi än en gång ställt alarmet på mobilerna helt i onödan. Har man morgonpigga barn så är ju risken för att försova sig minimal hehe. Efter att vi packat ihop allt i rummet så ställdes alla väskor ut i hallrummet och vi gick vidare ner mot den absolut sista frukostbuffén. När våra yngsta familjemedlemmar hade härjat klart och vi alla hade fått i oss frukost så tog Barnteamet vid 08:50. Själva tog vi sikte på Akademin och information om EDS-förbundet. Marie och Markus gjorde ett bra jobb och bemötte alla funderingar på bästa sätt. Det är verkligen skett en förändring med den nya styrelsen och jag är stolt över att få repsentera detta gäng – som kontaktperson.

Det blev sedan information om samhällets stöd och många tips om alternativa vägar för att nå fram till rätt insatser. Hur fungerar det egentligen med LSS och vad har man rätt till? Vad går att ansöka om via SoL? Vad är egentligen anhörigstöd? Vad står det i skollagen? osv. Även om jag personligen har ganska stor kunskap om dessa bitar så är det otroligt viktigt och jag tror flertalet av åhörarna fick en god vägledning inom stödet som går att få.

Det absolut bästa på dagen var när Barnteamet kom och visade ett jättefint bildspel och berättade om deras vecka med alla barn. Jag kan ärligt talat säga att jag inte varit orolig en endaste minut utan känt mig trygg hela tiden. Bemötandet och kunskapen är så otroligt stor men det är svårt att förklara för någon som inte varit där. Själva miljön och rummen inbjuder till lek och gemenskap.

Innan vi skildes åt vid lunchen så hann vi givetvis lämna en återkoppling och detta skedde via mobilen (perfekt för trötta fingrar) men sen fick vi alla sammanfatta vår vistelse med några väl valda ord; Vad hade vi egentligen fått med oss av vår vistelse?

Efter god mat, kissepaus, jagande/infångande av barn, så lastades bilen med väskor och vi gav oss av hemåt…

(hur själva hemresan gick kan vi bortse ifrån haha)

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.