Fyraåring med glasögon

Efter gårdagens besök på ögonmottagningen så stod det klart att vår minsting har ett ganska rejält synfel. Något som jag länge påstott men de tidigare trodde var ”tillfälligt och att jag knappast behövde oroa mig” …  Ja inne på själva sjukhuset alltså.

Det krävdes kort och gott en helt ny ögonspecialist till att komma fram till detta och även om det irriterar mig att de inte lyssnade från start – så är jag superglad över att vi äntligen vet och har en chans att hjälpa G. Hans fumlighet, kisande och huvudvärk har garanterat mycket med detta att göra.

*De påstod för övrigt att många barn med EDS-HT har just Astigmatism

Redan idag har han och maken varit inne hos en trevlig optiker och valt ut bågar. Till sonens glädje fanns det Spindelmannen och massa annat tufft. Han fick givetvis välja fritt ❤️ Eftersom vi har turen att bo i VG-regionen (åtminstone vad gäller hjälpmedel) så kostar det inte en krona. Ett par likvärdiga bågar bjuder Specsavers på och bidraget på 1600 kr täcker de andra. Även om vi valde till specialglas så hamnade vi under det totalbeloppet. Själv hade jag ställt in mig på 1500-2000 kr ur egen ficka eftersom han behöver två glasögon (om olyckan är framme) så snacka om att bli positivt överraskad 🤗

På torsdag nästa vecka så ska hans brillor vara klara och vi ska åka dit för sista finjusteringen. De kommer med andra ord kunna underlätta hans vistelse på Ågrenska och det känns jättebra!

 

Tuffa glasögon det finns numera

* Jag har inga säkra källor på detta påstående

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.