Att sova på saken hjälpte inte

Gårdagen känns som ett avlägset minne eller en konstig dröm. Overkligt men samtidigt otäckt verkligt. Saker som kom upp till ytan efter att ha legat dolda inför mig som förälder. Små vita lögner som bygger på besparingar men som framkallar en stor oro. Det handlar inte om praktiska saker eller döda ting, utan det handlar om det viktigaste vi har.

Det här är kort och gott en fortsättning på diskussionen om skolans syn på Ågrenskas familjevistelse. Lögner och påhitt som personalen på Ågrenska spaltade upp (jag misstänkte att rektorn hade sagt halva sanningen redan tidigare) Saker som nystades upp efter ett pussel hade lagts och jag hörde mig för via omvägar. Vårt ena barns resurs (och trygghet) används som stadigvarande vikarie i andra klasser. En stor besvikelse att barnens stora trygghet nu har tagit efter många andra skolor. Tragiskt att allt raserades så fort Västbusmöten rann ut i sanden och kurator/specialpedagog/arbetsterapeut på barnhabiliteringen gick i pension (eller sade upp sig) samtidigt, under en kort period.

Ni får kalla mig gnällig och hetsig men jag kommer aldrig sluta kämpa för mina barns rättigheter. Trots funktionshinder så ska de ha exakt samma möjligheter som andra barn. Speciellt i skolan!

Det kommer kännas konstigt att möta resursen i fråga idag eftersom vi känner oss lurade men det är inte där frustrationen ligger. När det kommer till ansvaret för allt omkring denna soppa så är det ingen annan än rektorn och skolans ledning som ska lastas. Vi ska släppa den personliga besvikelsen och försöka tänka på att vederbörande bara följt sin chefs direktiv. Varken mer eller mindre.

… men allt handlar om rätt stöd!

Jag tycker att utbildningsministern har mycket att jobba med i angående det svenska skolsystemet. Det som ser bra ut på pappret måste även fungera i praktiken. Resurser som ska gå till barn med speciella behov får absolut inte användas till annat. De ekonomiska bitarna måste redovisas bättre och individuella planer runt elever ska rimligen följas upp. Ja allt borde redovisas kort och gott för att undvika att ekonomiska resurser fördelas helt fel inom skolans viktiga värd!

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.