Lång sammanfattning: STRUL

Jag har hållt mig ifrån bloggen och fokuserat på det viktigaste under de senaste dagarna. Det var ett genomtänkt beslut eftersom prövningarna avlöste varandra…

Yngsta sonen har varit jättedålig och vi fick åka ambulans in i onsdags morse. Allt slem täppte till luftvägarna och han hade nämligen enormt tufft med andningen. Det påminde om en bebis med RS-virus och han tuppade av upprepade gånger. Fick mycket bra hjälp av ambulanspersonalen och inne på sjukhuset så redan under eftermiddagen fick vi åka hemåt. Återbesök till andningsteamet dagen efter och ett givande möte hos den absolut bästa läkaren. G ska återgå till helmask och inställningarna justerades på hans CPAP så det ska ”blåsa på” lite mer. Vi fick även en ny remiss till ÖnH och ska utesluta större körtel bakom näsan (opererad två gånger) men L tror tyvärr inte det är lösningen utan detta med CPAP kanske blir ett bestående inslag i hans tuffa vardag….

Till slut så lossnade slemmet med besked

Vi har även fått svar på G’s MR och det är inte chiari missbildning som påverkar hans andning. Däremot gjordes ett bifynd med ljusa fläckar, som de inte riktigt vet vad det är för något. Nu ska specialistläkare i Göteborg få titta på dessa och G kommer bli kallad för en ny MR; då man ska se hur dessa utvecklar sig. Det är skönt att veta att det inte var Chiari och läkaren har lugnat oss med att det inte är en tumör man ser. Men det är givetvis oroande att inte veta vad detta innebär mer exakt…

Mitt i allt detta så missade vi en tandläkartid för S, det strulade med min personal, jag påmindes brutalt om att mitt parkeringstillstånd gått ut (härliga böter som mötte mig efter läkarbesöket) och vi har inte hunnit titta till hästarna på ett bra tag; tur att vi har helpension på det underbara stället som de står på.

Det kostar mycket att inte ha koll på allt i vardagen…

Det blev mycket utgifter dessa dagar helt enkelt. Både vad gäller ekonomin och orken. Allt har ett pris och ibland skenar allt iväg. Jag är matt och har rejält ont efter allt som detta medfört. Men jag är samtidigt enormt tacksam för all hjälp vi fått av min mamma – utan henne hade aldrig detta fungerat.

Jag vågar ärligt talat inte tänka på hur snabbt korthuset hade rasat

Nu är maken hemma igen från utbildningen och han har verkligen varit efterlängtad. Både jag, barnen och hunden har saknat honom mycket ♥. Önskar Er alla en skön helg och att Ni håller Er friska.

Ps. Kika gärna in på min Instagram och Facebook-sida där mycket har förnyats och ändrat inrikting. Varmt välkomna! 

Related Posts

2 Discussion to this post

 1. Nalima skriver:

  Fy vad tungt ni har haft det ❤😔
  Hoppas verkligen att helgen blir mycket lugnare för er alla!
  Min Max har också cpap som han bör ha varje natt, dock så vägrar han den.. Han får typ panik och blir helt hysterisk när den sätts på, men själva masken går ibland en liiiiten stund utan att man sätter på själva luften..
  Har du några tips och råd om hur ni vant G vid cpapen? Tänkte om ni prövat något som jag inte provat ännu ❤
  Styrkekramar

  • Lillgammal skriver:

   Åh det är verkligen jättesvårt när de vägrar masken och det finns nog ingen magisk lösning. Vi började med att han skulle ha den en halvtimma då vi tittade på tv tex. Det har tagit många många veckor bör tilläggas och jag trodde inte alls att det skulle gå. Vi fick byta till näsmask ett tag pga hans protester.
   Har ni hjälp av andningsteam eller liknande? Deras sköterskor/fysioterapeuter har ofta smarta tips ♥
   Kram och lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.