Dagens kalldusch: Försäkringskassans besked

Ja från att ha varit en förväntansfull student så är jag nu åter bara en besviken långtidssjukskriven kvinna. En individ som hamnade mellan stolarna och Sveriges konstiga lagar.

Hur kan FK lägga miljonbelopp på reklamen för Laget Sverige och påstå att ”alla ska vara med” – när verkligheten ser helt annorlunda ut?

Jag är så grymt besviken efter dagens besked och tappade helt sugen på att kämpa vidare. Hur ska man orka ta nya tag när det straffar sig?  Jag fick bita mig i läppen flera gånger för att inte börja gråta i telefonen eller bli irriterad på budbäraren. Handläggaren i fråga är väldigt trevlig och förklarar allt noga. Det ska tilläggas att det inte är hon som gjort fel utan tidigare handläggare. Jag borde aldrig fått klartecken för studier i höstas och definitivt inte nu till våren.

Idag har jag spenderat närmare två timmar med att ordna upp allt som detta medför. Höra av sig till både skolan och CSN kändes som ett riktigt nederlag. Även om jag inte rår för detta så känner jag hur skammen växer. Jag skäms inför alla medmänniskor som stöttat mig inför mitt studieval och som hjälpt mig på olika sätt – eller bara skrivit uppmuntrande ord. Det är pinsamt och jag känner mig rejält misslyckad.

Den där tonårstjejen med dåligt självförtroende har nu återuppstått i en äldre version. 

Related Posts

2 Discussion to this post

 1. Anna skriver:

  Det låter helt sjukt! Hur förklarar dom det? Vad grundar det sig på?
  Hur mycket läser du? Blir så ledsen. Det här borde ju vara en lösning för att få dig på banan i den mån det går?
  Mållös

  • Lillgammal skriver:

   Det är så reglerna ser ut bara..
   Ett tecken på arbetsförmåga innebär att man ska prövas mot alla jobb i första hand och det är skärpta regler numera.
   Jag skulle ha läst på halvfart och distans – vilket är en enorm skillnad mot att arbeta fysiskt samt färdas i bil till praktik/jobb.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.