Nemo-pyssel, sköldkörteln & ”svar på tal”

Köpte två Nemo-kit för 49 kr/styck på Netto (min nya favoritbutik? *s*) i början av december och trodde det skulle blir succé. Mycket riktigt blev det glada miner på julaftons morgon men de glömdes sedan bort när resten av julklapparna levererades. Jag passade då på att gömma undan dem lite till ett lämpligt tillfälle och vad passade bättre än igårkväll och idag på morgonen?

Vi har två småsnoriga och uttråkade barn som gärna hamnar i luven på varandra – samtidigt som maken börjar jobba idag. Avlösare i hemmet (totalt 16 h/månad) backar upp 11-15 men sen är det fullt ös igen. Jag vet att en del läsare reagerar på detta med vår struliga vardag men jag tror att ni ofta glömmer bort vilken problematik som finns repsenterad här hemma. Tvivlar du på om jag verkligen beskriver vardagen eller kanske bara överdriver? Välkommen förbi och bilda dig en egen uppfattning. Risken är att det kanske är ännu värre än vad jag förmedlar här i bloggen? Man får inte resurs till ett barn på förskola/skola bara sådär och vi har två barn med egna resurser. Vår yngsta har inte så stora behov i nuläget så han behöver det på dagarna men det förändrar inte det faktum med både Adhd, autistiska drag och Ehlers-danlos. Inte heller detta med att han har CPAP varenda natt…

Jag jämför inte vår familjesituation med alla andras och vet att det finns många som har det värre – men snälla försök att förstå. Det handlar om lite mer än ”vardagstrots” och småbarnstid.

Även om ”det bara är att ta ut ungarna och göra något” enligt många – så är det inte så jäkla lätt när man sitter i rullstol och barnen kräver extremt mycket extra. En promenad till lekplatsen är tex ett projekt i sig och jag hade mer än gärna hittat på mer utomhus MEN kommunen drog in den insatsen. Det är fortfarande en chock i sig men jag kan inte längre påverka deras galenskap..

***

I morgon är det dagis igen mellan 08:30-13:30 och jag ska hinna in till stan och sjukhuset under tiden. Det väntar ultraljud och biopsi av förändringarna i sköldkörteln. Känns inte direkt lockande med dessa nålar men bara att gilla läget..

Jag gillar att det finns filter att tillgå. Ju fler desto bättre! 😉

 

Jag vill verkligen att 2017 ska bli ett friskare år och förhoppningsvis så är detta bara tillfälligt 😅

Annars är febern ständigt närvarande och jag har rejält ont i munnen men jag antar att det hör till. Är ju inte så länge som jag ätit antibiotika ännu. Bara avvakta och hoppas det försvinner helt i samband med tandläkarbesöket på torsdag. Usch vad man känner sig sunkig och ofräsch med alla svettningar samt sår i ansiktet. Hoppas verkligen att mysteriet angående min kropp snart får ett svar och en lösning.

 

Related Posts

2 Discussion to this post

  1. Lena skriver:

    Tycker att det verkar helt galet att några ifrågasätter ditt och ert behov av hjälp! Självklart ska ni ha all hjälp och stöttning som ni behöver. Ni verkar göra ett fantastiskt jobb, all styrka till er! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.