Nyårsfirande i en NPF-familj & infektion

Jag hade tänkt slänga ihop ett längre blogginlägg här men det finns inte utrymme till något sådant. Barnen är superstressade och slåss/gapar non stop (alla NPF-familjer vet vad jag menar). Inget är ju som vanlig och barnen uppskattar verkligen inte dessa dagar.  Fixat speciella maträtter men barnen blir enbart stressade inför NÄR allt sker och vad som ska serveras för annorlunda.

Vår ”trerätters” har blivit förrätt/lunch vid 12:30, dessert/fika vid 14:30 och sen varmrätt/middag vid 17:30. Att de två små skulle orka vara vakna längre än vanligt känns som en omöjlighet. Den äldre orkar kanske till 22? Nåja det är inte vi taskiga föräldrar som inte låter dem vara uppe längre idag utan det är deras inbyggda klockor.

Inte många knop idag..

Huvudvärken bultar i skallen och febern ger mig kallsvettningar och frossa om varannat. Tandläkaren konstaterade att det är en rejäl infektion i munnen så jag äter en omgång med antibiotika och ska (äntligen) få rotfyllningen gjord nästa vecka. Själva infektionen är under den tanden som påbörjades och har sen spridits bakåt mot ”grannen” och hålrummet efter visdomstanden som aldrig läkt helt och hållet..

Ja jag avslutar 2016 på ett bittert sätt men nu kan det väl bara bli bättre? Samtidigt som det känns sorgligt att vi aldrig blir tillfrågade om nyårsfirande etc så får jag nog samtidigt vara tacksam för detta.

Related Posts

4 Discussion to this post

 1. Bea skriver:

  Varför kan inte allt va som vanligt även fast det är nyårsafton? Man måste ju inte göra nått speciellt av det bara för att eller? 😊

  • Lillgammal skriver:

   Det har du rätt i 🙂
   Lite svårt att styra över fyrverkerierna och att dagis är stängt bara *s*

 2. Bea skriver:

  Fyrverkerier går ju inte men dagis är väl stängt varje lördag/söndag?

  • Lillgammal skriver:

   Absolut!
   Det är svårt att förklara men i deras sinne så är man ledig i två dagar och sen SKA det vara dagis 🙂
   Framförallt J har ingen tidsuppfattning och det kan vara enormt svårt att förklara för andra som inte känner honom.
   Det är lite extra kaos när hans egna resurs är julledig.
   Idag kör vi en riktig mysdag med rutiner och håller slagskämparna ifrån varandra.
   Hur mår ni själva efter julen ”på andra sidan gatan”? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.