Våra barn är ensamma på förskolan idag

Idag när maken lämnade våra grabbar på förskolan så fick han reda på att det inte skulle komma några andra barn den här dagen. Så J och G har två pedagoger samt en städ/kökspersonal att köra slut på hehe. Ja vi visste ju sedan tidigare att avdelningarna skulle vara ihopslagna nu under jullovet men att det inte skulle komma några andra blev lite av en chock. Frågan är om det var tillfälligt just idag eller om de kommer vara ensamma barn där hela veckan ut?

Jag kan inte låta bli att skämmas över att våra barn ”tar upp egen personal och verksamheten ej kan vara stängd”. Men samtidigt så behöver våra barn det så väl och vi kämpar för att få ihop det med minsta antalet timmar under dessa dagar (08:30-13:30). Vi föräldrar är slutkörda kort och gott men det handlar till 99% om barnens behov.

Hur gör ni andra föräldrar till barn med Autism/ADHD vad gäller förskola/fritids nu runt jul? Märker ni att även era barn far direkt illa av lov eller en längre semester eller har ni kanske känt er ifrågasatta pga era beslut utifrån barnens behov?

Kan för övrigt inte låta bli att reflektera över hur konstigt det är att ALLA andra barn har föräldrar som är lediga över jul eller barnvakt på annat håll. 

***

Jag vill tillägga att vi aldrig känt oss utpekade av förskolan på friskolan eller ledningen där – tvärtom! Vi betalar för barnens platser och har även en egen resurs för J (kommunen betalar dessa timmar). Det finns inte på vår världskarta att utnyttja systemet och det vet alla underbara pedagoger. Vi kämpar på och väger alltid fördelarna mot nackdelarna när det gäller beslut angående barnen. Tex så slutar de nu alltid 14:30 istället för 15:30 som tidigare och S slutade på fritids pga han inte orkade. Det innebär praktiska svårigheter och ofta mer smärta för min del (hinner inte återhämta mig helt) men det spelar ingen roll. Barnen är och kommer alltid vara prio ett. Tack till er alla på skolan/förskolan som gör deras vardag så bra som möjligt! 

Så länge inte min assistans dras in så kommer barnen orka med sin vardag. Jag väljer att inte längre tänka på hur det blir om detta förändras. 

Related Posts

Discussion about this post

  1. Malin skriver:

    Tycker ni gör helt rätt faktiskt! Barnen behöver ju struktur och rutiner och det lättaste sättet är ju att hålla på de som redan är etablerade. ☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkomnar vardagen

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.