Våra två hästar: ”Helan och Halvan”

Efter lämningen på förskolan så åkte jag och assistent J vidare mot Habo gård. Åtta minusgrader, sol och gnistrande vit snö gjorde bilresan extra vacker men nog sjutton kändes den bitande kylan när vi steg ut vid stallet.

Vi hämtade först in lille Snaps och borstade av honom samt slängde på ett huvudlag så han skulle färdig lagom till Paleja togs in. Under det här korta ögonblicket så fick han låna hennes nymockade box (med ett nytt lager spån). Vi tyckte det lät lite skumt från boxen och mycket riktigt så var det en riktig busig livsnjutare som mötte oss…  😂

Idag var det premiär med J i sadeln på Paleja med Snaps som handhäst och det gick riktigt bra. Jätteroligt att se hur fint de anpassar sig efter varandras taktmässigt – oavsett storlekskillnaden. När Paleja började tröttna på att leka parhäst så red J vidare i ridhusets ena halva och jag tömkörde/longerade Snaps i andra. Det funkade finfint för båda ekipagen och kändes som ett riktigt lyckat pass på alla sätt och vis.

Pälsbollar på 105 cm VS 152 cm

Vi avslutade vår lilla utflykt i ”city” med ett besök på Konsum; där det som vanligt blev god plocksallad samt lite fika innan vi körde hemåt.

Det vore dumt att bryta traditioner…

Kroppen värker något otroligt just nu och jag är trött men det har ändå varit en toppendag. Mer såna här underbara dagar tack!

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.