Utelek och oro i själen

Idag har vi lyckats ta oss iväg till lekplatsen igen och den här gången fick vi faktiskt sällskap av S. Lillebrorsan blev riktigt glad över att han följde med och mitt dåliga samvete minskade något. Även om det varit ganska blött och typiskt ”slask-väder” så var det faktiskt riktigt skönt att komma ut i friska luften. Killarna hann busa av sig en hel del innan vi åter gick hemåt..

img_3397

Käkat massa god mat, pysslat och även hunnit baka (!)  idag; andra advent och allt. Så härligt med produktiva dagar som får en att släppa tankarna och stressen inombords för en stund. Tyvärr hann den känslan komma tillbaka under eftermiddagen då jag försökte plugga ikapp i engelskan. Det gick väl ganska bra men jag har fortfarande 3 veckouppgifter kvar (det stressar mig massor) och det stora muntliga provet/redovisningen/tentan är i morgon.

img_3398

Känslan och tankarna för mig tillbaka till skoltiden då ingen förstod; hur kunde jag vara så lat och aldrig anstränga mig? Varför skulle jag alltid ifrågasätta och aldrig lyssna klart? Varför var jag grymt begåvad i en del ämnen och värdelös i andra? Ja varför skärpte jag mig inte och fick allt att flyta på som för alla andra?

img_3399

Ibland undrar jag om mina studier är för att överbevisa alla som dömde ut mig under skoltiden? Är jag verkligen intresserad och orkar jag det här? Är jag lat på riktigt eller bara korkad? Finns det en chans att jag fixar morgondagens prövningar eller kommer jag smita undan med en dålig ursäkt och gråta som ett litet barn?

Jag vill vara den där starka kvinnan som pushar andra i rätt riktning men ibland saknar jag någon som gör likadant för mig. Vem kan ta min hand och leda mig framåt? Just nu känner jag mig bara ledsen, ensam och rädd för omgivningens förväntningar. Men det som gör mig mest skräckslagen är mina egna krav på den där flickan som nu hunnit bli hela 35 år…

img_5588

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.