Ny rullstol & scharlakansfeber (?)

Idag har jag och assistenten spenderat ett par timmar på Hjälpmedelscentralen i stan för att pröva ut nya rullstolar.

img_3343

Först och främst har jag fått en lämna in min Panthera S2 och istället fått äran att ta med en S3 hem.  Den här nyheten har många trevliga uppdateringar från föregående modell och den är enligt mig både lättare att köra samt bekvämare. Fick även en ny dyna för att öka komforten.

”Panthera S3 är aktivrullstol som har utvecklats för att hjälpa dig till ett så aktivt liv som möjligt och där stor omsorg lagts vid alla detaljer.
Den låga vikten tillsammans med den stabila fasta ramen och länkhjulen med sin unika profil på slitbanan gör rullstolen mycket lättkörd.
Chassits sittvinkel tillsammans med inställbar rygg- och sittklädsel och det vinkelställbara ryggstödet gör att du kan erhålla en mycket god sittkomfort.
Även tyget till ryggklädseln är noga utvald för att ge ett ergonomiskt och bekvämt sittande.
Stolens balansläge är inställbart för att du ska kunna hitta en balans på rullstolen där du känner dig trygg. Tillbehör som armstöd och sidoskydd har en unik utformning där armstödets höjd och djup kan ställas in utan verktyg av dig själv.
Sidoskyddets mjuka överdel som viks ned vid belastning, exempelvis vid förflyttningar till och från rullstolen och du kan ha händerna på sidoskydden när du häver dig upp eller ned.
De snyggt integrerade tippskydden kan fällas ut av dig själv sittandes i rullstolen.” (källa: Panthera)

img_3339

Inte nog med detta utan jag har äntligen fått klartecken för en elrullstol. Det blev varken en klassisk elrullstol eller en sån där permobil som jag sett framför mig, utan det fanns en Minicrosser; fyrhjulig ”offroad-modell”. Blev så lycklig när jag testkörde den och kunde ta mig fram obehindrat över både grus, gräs, kullersten och backar (de har en egen provbana utanför). Detta kommer innebära så mycket mer frihet, självständighet och delaktighet i familjelivet.

img_3337 img_3342

 

Hur man ska lösa transportfrågan till och från stallet, förvaring av rullen etc får bli ett senare bekymmer men just nu vill jag bara få vara nöjd ett tag.  Det är så sjukt mycket annat man kan noja över.

****

Underbart är kort

img_3347

De ringde från förskolan när vi var mitt uppe i de sista detaljerna på Hjälpmedelscentralen och det visade sig att G hade fått jättehög feber samt var helt utslagen. Stressa tillbaka hemåt och möta upp morfar som hade förbarmat sig  och hämtat G på förskolan. Enormt ynklig kille var det mycket riktigt och jag har mina aningar pga utslag/halsont/hög feber (det går scharlakansfeber på förskolan) men vi kan ju bara vänta och se. 5 min senare upptäckte jag ett tråkigt men väntat besked från Försäkringskassan angående min ansökan om personlig assistans. ”Mina grundläggande behov är under 20 h per vecka” och nu är det alltså åter hos kommunen som bollen ligger..

Hamsterhjulet snurrar vidare och jag springer så fort det bara går 😚

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.