Blivande hästmassör

Nu är det inte långt kvar till min makes utbildning börjar nere i Skåne och han har så smått börjat förbereda sig. Han skall nämligen ha minst 15 olika dokumenterade praktikhästar (med 50 massagetillfällen) som han skall  föra journal på under utbildningen.

img_3170

Tanken är att han kommer använda torsdagarna till studier och praktik så vi får vardagen att fungera. Jag både hoppas och tror att det kommer finnas en efterfrågan på hästmassörer framöver och att han kan kombinera detta med andra jobbet. Dessutom kommer våra egna hästar få ta del av hans kunskap och det är ju aldrig fel!

***

Lite kort om ATS-utbildningens innehåll:

Du lär dig att få hästen avslappnad och hur du får hästens förtroende med övningar och hur du läser av hästen.

Du lär dig att massera bort muskelspänningar och muskelknutor med speciell djupgående massage som kommer in grundligt på djupet (idrottsmassage).

Du lär dig också att massera i förebyggande syfte (klassisk massage) och på så vis så förebygger du som hästmassör att skador uppkommer hos hästen.

Biomekanik och utrustning samt hästens miljö är också stora bitar samt hur vi skall bemöta våra kunder/etik. Avslappningstekniker och stretching samt gymnastik övningar för häst finns också med i utbildningen.

Basmedicin: Cellen, Organ och systemen i kroppen. Smitta och smittspridning
Kroppens försvar mot infektioner, Mikroorganismer

Energi massage inför tävling. * Hjälpa tävlingshästen att hålla sina muskler smidiga och hjälpa den att prestera bättre. * Stresspunktterapi * Palpering av muskler, leder, senor samt skelett.

Horsemanship, hästpsykologi: för att kunna läsa av hästen som är mycket viktigt i ditt yrke som terapeut. Hästar kan få muskelproblem om de mår dåligt psykiskt. Därför har vi valt att lägga in psykologi i vår massage utbildning. Vi ägnar en av våra träffar till att kunna jobba hästen med en respektfull samt avslappnande och trygg metod. Hästen ska lita på dig och kunna slappna av vid din sida.

Hur du förtjänar ett bra ledarskap i samarbete med hästen. Så hästen kan blir lugn och trygg och avslappnad med respekt och förtroende.

Föra journal över ditt arbete med olika hästar

Anatomi och muskellära och grundläggande träningsfysiologi, vi går igenom hur du lägger upp ett träningsshcema för friska hästar. Grundtanken i hur de olika systemen fungerar.

Tillpassning av sadlar och övrig utrustning

Etologi

Sympati

Bemötande

Etik

Markandsföring

källa: ATS hästutbildning

***

Det kommer bli tuffa dagar när han är där nere på plats men mina underbara föräldrar har redan lovat att ställa upp om och när det krisar. Förhoppningsvis kommer allt flyta på; OM mitt nya beslut om assistans hinner bli klart. Det är en ständig stress och vi lever ju som i en overklig bubbla innan allt praktiskt löser sig…

Jag vill helst slippa vara undantaget som bekräftar regeln och åter hamna mellan stolarna

Mina fina killar! ♥️

Mina fina killar! ♥️

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.