Vikthets, skam & EDS

Jag ligger här i sängen och grubblar över det som komma skall. Vattenträning var verkligen en dröm och jag blev så glad över att äntligen få börja MEN jag hade någonstans förträngt biten med att visa mig i baddräkt. Vikten har jag ärligt talat förträngt och vågen är borttagen sedan länge (säkert ca 15 kg plus på ett år) men jag vet ju vad spegelbilden säger. Jag är väl medveten om min skeva fördelning av fett på kroppen och mina Lipödem. Jag kan inte heller förtränga ärr och alla konstiga utslag/märken på kroppen. Även om jag så gärna vill så går det inte.

Mina hudproblem har troligen varit ett symtom på något annat men ständigt blivit avfärdat pga Ehlers-danlos.

Det gör mig tokig att aldrig veta vilken ände jag ska börja. Att ständigt vidareutveckla mitt kroppsförakt i takt med att nya symtom dyker upp. Läkare och fysioterapeuter som bollar runt mig utan att sammanstråla kollegor i team. Jag vill inte höra hur de beskyller EDS för allt för det är så enormt fel och även farligt i många fall. Att ha ett komplext syndrom i botten påverkar givetvis men man måste utreda alla nytillkomna problem utifrån en bred och kritisk bild..

Nu ska jag snart ta på mig lite draperande kläder som vanligt men sen ladda upp mentalt för att åka iväg och våga visa mig i baddräkt. Jag hoppas det kommer gå bra och jag är enormt tacksam för att F löste detta så jag åtminstone slapp bikini 😘

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Socialnämndens arbetsutskott 22/11

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.