Det sitter flera cystor..

Allt gick bra på rehabmottagningen och jag fick erbjudande om att börja med vattengympa redan i morgon (!) och det tackade jag ju inte nej till. Det kommer vara delvis i grupp men jag kommer få ett individuellt program och egna instruktioner. Tyvärr var det nitlott på nitlott när sen vi letade runt efter en baddräkt i affärerna men jag får rota fram en bikini i absolut värsta fall men ska först slänga iväg ett sms till en vän som kanske kan tänkas ha.

Nej jag hade inte inbillat mig

Sedan var det dags för undersökningen uppe vid sjukhuset och det var som vanligt en nervös väntan. Tänkte att jag säkert inbillat mig och allt skulle se ”bra” ut även i år men riktigt sån tur hade jag inte. Det är tre cystor som sitter på ena sidan av halsen och trycker mot strupe och sköldkörtel. De se inte alarmerande farliga ut men det är samtidigt inga som ibland kan hänga med från barndomen. Nu väntar fler provtagningar och utredning om vad som felas. Läkaren ville inte spekulera i vad det egentligen är men hon nämnde misstanke om sköldkörtelknas som inte uppmärksammats på blodproverna.

Besviken

Jag kan inte låta bli att känna mig lite rädd och framförallt besviken för att inga läkare lyssnat tidigare. Bara för att några blodprover är bra och för att innehållet i halsen såg bra ut för 1,5 år sedan så säger det absolut inget om nuet. Att de hela tiden skyllde på ”lite svullna lymfkörtlar” känns slarvigt nu i efterhand (även lymfkörtlarna är svullna men de sitter inte just där).

Källa: 1177

Källa: 1177.se

Det är tack vare lymfterapeuten som jag blev uppmärksammad om allvaret i det hela och inte bara köpte bortförklaringarna.  Även om det mest troligen inte är någon fara så sitter de ju jäkligt taskigt till och behöver åtgärdas på något sätt.

Det vore underbart att slippa ha ont/sätta i halsen och ständigt vara hes.

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.