Fars dag & frukostfrallor

Eftersom jag inte hunnit införskaffa någon riktig present till far i huset (fy på mig) så tog mitt dåliga samvete över och det blev en paniklösning. Med hjälp av yngsta sonen så slängde vi ihop en deg och frukostfrallorna står redan i ugnen. Lite kaffe och gofrulle borde väl kompensera upp lite? 😳

img_3129

Är ni också sugna på nybakat bröd som inte tar evigheter men samtidigt är trötta på scones – så kan jag varmt rekommendera detta recept. Det är från början ett recept som jag googlade fram på nätet men sedan omarbetats när man testat sig fram.

Rekordsnabba frukostfrallor

(12 stycken)

50 gram torrjäst
50 gram smör eller margarin
5 dl vatten
1 tsk salt
0,5 msk socker
13 dl vetemjöl

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet & värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen & rör om tills den löst sig. Häll i socker & salt. Arbeta in mjölet i degen tills det blir en smidig deg. Knåda degen 5 minuter för hand. Dela degen i 12 bitar & forma till runda bullar. Lägg på bakplåtspapper på plåt & låt jäsa under bakduk 15 minuter. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, 6-8 minuter.

img_3133

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkomnar vardagen

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.