Klartecken för elrullstol

Idag fick jag ett mycket efterlängtat telefonsamtal från arbetsterapeuten angående hjälpmedel; ansökan om elrullstol är godkänd och vi har en tid inbokad på hjälpmedelscentralen i slutet av november.

Frihet

Förstår ni vad det innebär? Jag kommer kunna ta mig runt i trädgården och besöka lekplatsen tillsammans med barnen samt möta upp sonen vid skolbussen. Assistenten slipper slira fast med rullstolen i stallet och på väg till paddocken osv. Friheten som detta kommer bidra till är helt enkelt oslagbar. Nu är frågan om jag ska få en med spak på sidan eller mer som ett styre men jag gissar att det blir det förstnämnda. Ett sånt där styre borde väl slita enormt mycket på axlarna?

Mitt liv är offroad på alla sätt och vis

Ska kika lite på varianterna som finns med i landstingets upphandling nu på nätet och se lite närmare på vad som finns i utbudet. Arbetsterapeuten sa att det oavsett ska bli en som klarar lite mer ”offroad” eftersom mitt liv utspelar sig i allt annat än i stadsmiljö 😉

Det kommer även bli en annan inomhus/aktivitets-rulle som ska prövas ut men eventuellt får jag invänta årsskiftets nyhet från Pantera; en uppdaterad modell (för längre personer) som då släpps. Den ska jag förhoppningsvis få en annan lösning än de fotstöd som är på nuvarande..

Direkt efter beskedet kom idag så fyllde jag snabbt i en ny ansökan om bostadsanpassning, så vi kan få en lösning för att förvara vrålåket i. Jag tror det blir något slags låsbart skjul där man även får dra ut el till. Har googlat fram lite bilder så det borde se ut ungefär såhär;

Källa: Athena Nordic

Källa: Athena Nordic

Det är tacksamt med lite goda besked efter allt tungt den senaste tiden och jag är enormt glad över att fått en så bra arbetsterapeut som verkligen kämpar FÖR mig och mina behov. Det är ingen självklarhet – inte alls.

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.