Rutiner för en rullstolsburen mamma

Måndag morgon och första veckan med en heltidsarbetande make är alltså här. Dagen som både han och vi haft som ett mål i över ett års tid men samtidigt bävat enormt mycket inför.

Idag var jag ensam med barnen mellan 06-07 och det var ganska tufft. Speedade barn som kände av omställningen och en mammakropp som försökte kompensera allt från rullstolen blev som ingen bra kombination. Varför är jag ensam med barnen kan man fråga sig? Jo min assistent börjar inte fören 07:00 och maken måste åka absolut senast 06:00 (dagis ligger en kvart bort och hinner inte öppna) så vi har inte mycket till val. Timmarna jag har fått beviljade för assistans räcker helt enkelt inte till mer och det beror främst på kvällsveckorna då maken är hemifrån 14-02 och även behöver sova på morgonen. De dagarna går mängder med timmar bort…

Det knepiga är att mina assistenter egentligen inte får göra något praktiskt runt barnen så vem som annars skulle klä på dem eller följa med in till förskolan är för mig ett mysterium. Den biten anser IFO att jag får ”tillgodosett på annat sätt” men varken vi eller de på LSS/Försäkringskassan har ännu lyckats luska ut vad de menar…

img_3046

Tack gode gud för personliga assistenter som gör ”mer än de ska”

Nu ska jag ringa till kommunen och fråga vad som är sagt angående tillgänglighet på förskolan och om det är för mycket begärt att jag ska kunna säga hej samt rapportera till de som arbetar nära mina barn flera timmar per dag? Ja och om även mina ungar förtjänar att få en riktig kram på morgonen. Lugnt och sakligt ska det levereras och jag ska inte måla fan på väggen. Någon gång kan man faktiskt bli positivt överraskad!

 

Related Posts

2 Discussion to this post

  1. Chris Johanson skriver:

    Halloj!
    Äntligen hittat dig igen efter en massa strul med både padda o mobiler 😊 Hoppas livet rullar på skapligt, hinner inte läsa nu⌚, för dig o hela familjen o att ni äntligen fått den hjälp ni behöver! !!
    Kram Chris 🌻

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.