Semester från mig själv?

Det pratas mycket om kändisar som åker till Dubai nu och jag vet att även många bekanta har semesterresor inplanerade framöver. De behöver sol och värme men framförallt ett avbrott i vardagen eller klassisk semester.

Jag vet inte riktigt vad jag vill och definitivt inte vad jag behöver. En stund utan min egna personlighet och själ kanske? En slags känslomässig paus från allt och bara få slippa allt tungt för ett tag? Jag är så sjukt trött på att alltid höra min egna klagosång och grubbla över mina negativa tankar. Dessa ständiga frågeställningar utan några egentliga svar…

Livspusslet?

Livspusslet?

Kan man inte ens få titta på ”Så mycket bättre” utan att tankarna ska tjuvstarta och samtidigt trigga igång känslorna? Tårarna som börjar strila ner för kinderna i allt snabbare takt och ångesten som bankar inombords – allt snurrar och jag måste ge upp. Kroppen skriker efter sömn eller åtminstone vila men blir det verkligen så? Nej det som väntar mig är en natt på en osynlig spikmatta. Tätt intill min son som har en blåsande mask på sig med en lång sladd som trasslar till sig. En maskin som piper och riskerar väcka honom om jag inte är nog snabb.

Själens Autobahn

Det finns också en risk för att man vaknar av ett andningsuppehåll som följs av en ”slemspya” och givetvis en hysterisk G. Då är det snabba ryck som gäller för annars har han svårt att få upp allt på egen hand.  Kanske blir det istället en jättelugn natt och andningen fungerar bra? Det vore underbart och efterlängtat men min hjärna är oavsett på högvarv.  Som en slags själslig Autobahn.

Det finns inga mellanlägen eller pauser och det finns definitivt inte några avbrott från vardagen. Hur gör man då när behovet är så enormt? Ja när man verkligen behöver en omedelbar paus från sig själv.

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.