RULLSTOL: Tillgänglighet på förskolan

Nu har vi precis kommit hem från lämning av barnen på förskolan. Som vanligt fick jag nöja mig med att säga hej då och vinka till båda barnen från bilen medan min assistent för dagen bar in ett gråtande G medan jag satt kvar med J. När de var klara så rullade vi vidare till andra längan och hon fick ta en besviken J i handen och övertala honom att följa med (jag fick än en gång förklara att mamma inte kan lämna honom pga den långa sträckan och framförallt trappstegen).

img_3013

Det är sorgligt att tillgängligheten inte har kommit längre i Sverige och man ska behöva känna sig krånglig när man ringer till rektorn och ber henne se över problemet. Även om det är en friskola så hyrs lokalen av det kommunala bostadsbolaget och de vet mycket väl vad som gäller enligt lag. Hon lovade att kolla upp möjligheten i morgon (tror inte hon är medveten om lagen) men trodde att det isf skulle bli tal om såna där flyttbara saker… jag hoppas det blir något mer rejält för det där har vi redan testat här hemma och de blev utdömda ur säkerhetsperspektiv genom att lutningen blir för brant samt lätt glider vid halka. Påtalade bara att lösningen måste vara säker och jag inte kan bära ut dessa varje dag när assistenten håller i ett barn (personalen på förskolan hade garanterat ställt upp om man frågar men de har oftast fullt upp med avklädning av anländande barn och man kan inte begära det dagligen).

Avvaktar någon dag och stämmer av med henne sen igen och blir det inte till någon lösning så får jag själv kontakta kommunen och hoppas att de lyssnar på mig. Undviker gärna mer krångel i nuläget…

Barnen har fällt många tårar för att jag inte kan följa med in vid lämning och det är egentligen inte mina assistenters uppgift att lösa (utan min delaktighet) men det är bara ännu ett exempel på hur det är att hamna i kläm.  Angående detta med att hamna imellan stolarna så ska jag berätta lite mer här för er om vad som hänt under de senaste dagarna men det får bli ett separat inlägg. Dels för att det krävs mycket text men jag måste nog ”sortera upp allt inombords” först..

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.