TEST: GPS-klocka för barn

(inte sponsrat för fem öre) 

Finns även i rosa och grön

Finns även i rosa och grön

Vi har fått hem en riktigt fiffig produkt i form av gps-klocka för barn, som beställdes hem från Wish för ett tag sedan. Produkten som blivit lovordad av många andra föräldrar med explosiva och impulsiva barn som kanske behöver lite extra tillsyn. Inte som en barnvakt bör tilläggas utan ett hjälpmedel som kan bidra till ökad självständighet hos lite äldre barn (vars jämnåriga redan fått en ökad frihet utifrån åldern och den ”normala” mognaden)

GPS-klockan får toppbetyg 

Många skrattar åt funktionen med GPS och anser att det handlar om lathet eller onödiga saker men i många fall handlar det om säkerhet. Kanske är det så att vår äldsta son snart kan kliva av bussen själv och vi sakta prövar att han får gå en bit hemåt själv? (Till att börja med ser JAG vart bussen befinner sig så vi slipper stå (sitta) i kylan på eftermiddagen när han ska hämtas). Det kommer innebära färre smärtsamma minuter för egen del…

Nu har vi lagt in 3 SOS-nummer så han även kan ringa upp med en enkel knapptryckning oss om det inträffar något eller om han blir osäker. Detta sker på ett fiffigt och snabbt sätt genom att hålla in en SOS-knapp och så ringer klockan upp dessa angivna nummer (i tur och ordning) tills någon svarar.

Kontrollbehov?

Perfekt för dig med kontrollbehov 😉

Jag ville testa hur pass känsligt systemet var och om allt fungerade så jag skickade med maken klockan igårkväll till jobbet. Kan intyga att det funkade finfint och jag kunde t o m  se vart på parkeringen bilen stod! Det är med andra ord en smart pryl för alla svartsjuka partners haha

Vad kostade nu den här lilla prylen? Ja med frakt så landade det på endast 170 kr så jag hoppas och tror det var en väl investerad liten summa.

Har ni testat eller funderat på att skaffa GPS-klocka? Eller känns funktionen  mer sjuk och onödigt som tusan? 

*****

070801

Det här inlägget har fått en oväntad stor spridning och jag får ofta frågor om klockan fortfarande fungerar. Vill därför uppdatera inlägget med mer information:

Klockan fungerar fortfarande finfint och har överlevt mycket lek och tuffa tag. Jag har läst att en del haft problem med gps som visar fel men det har vi inte råkat ut för här. Vi använder som sagt Telia (Halebop) och det kanske spelar in?

Appen som vi använder (engelska är att föredra)

 

Related Posts

25 Discussion to this post

 1. Silvia skriver:

  Vi har funderat på att skaffa ett par såna. Fanns flera olika sorter på Wish.
  Är ni nöjda ännu? Den ser rätt stor ut.

 2. Tobias skriver:

  Köpte 2 klockor från whish, men har inte fått dem att funka med något simkort vi har. Har testat Telia, Tele2 och 3. Vad använde ni och har ni haft problem?

  • Lillgammal skriver:

   Har du följt instruktioner på youtube så allt blivit rätt med app och sladdar etc? 🙂
   Ja och även tagit bort pinkod på korten innan ni satt in dem i klockan?
   Vi har Halebop

   • Millebus skriver:

    Hej! Hur tar tar man bort pin-koden på sim-kortet? Jag råkade stoppa in sim-kortet utan att göra det och nu säger klockan att jag måste skriva in pin, vilket inte är möjligt. Den har dessutom hängt sig grrr!!

 3. Åsa skriver:

  Hej! Går den att installera på mer än en telefon? Har hittat annons med vad som verkar var just den klockan, men det finns ingen info om detta i den annonsen.

  • Lillgammal skriver:

   Hej!

   Nu hängde jag inte riktigt med.
   Menade du appen?
   Ja det går att registrera flera gps-klockor till en användare.

 4. Fredrik skriver:

  Hej
  Har du en länk till den modellen ni beställde
  mvh /F

 5. Fredrik skriver:

  Hej
  vet du vad den heter eller hittar den på nån annan annons?

 6. Millebus skriver:

  Hej! Hur tar tar man bort pin-koden på sim-kortet? Jag råkade stoppa in sim-kortet utan att göra det och nu säger klockan att jag måste skriva in pin, vilket inte är möjligt. Den har dessutom hängt sig grrr!!

  • Lillgammal skriver:

   Ta ut kortet och sätt in i mobilen istället. Där kan du sedan gå in på inställningar och välja bort pinkod. Lycka till och hoppas att det löser sig!

 7. Nanna Mattsson skriver:

  Hej vad/ vilken app har du använt?
  Varma hälsningar Nanna

 8. Nanna Mattsson skriver:

  Hej vad/ vilken app har du använt och landat ner för att kunna använda den?
  Varma hälsningar Nanna

 9. Ellen skriver:

  Vilken sorts simkort skaffar man? Kontantkort eller abonnemang? Stod inget om det när jag beställde klockan så jag blev lite sur… en träningsklocka till en vuxen kräver ju inget simkort.

  • Lillgammal skriver:

   Den här ska man ju kunna ringa till/från samt använda gps så det behövs nog ”tyngre saker” 🙂
   Vi kör med kontantkort från Halebop i vår.

   • Ellen skriver:

    Blir galen… får inte den att funka och bruksanvisningen på minst sagt dålig engelska vill jag bara slänga iväg. I appen säger det att utrustning är uppkopplad! Det gjorde det även igår utan sim kort i på precis samma sätt. Jag får liksom inte kopplingen mellan telefon o klocka att funka. Vad gör jag för fel!!!

    • Lillgammal skriver:

     Har du testat att kolla på instruktionsfilmer på youtube etc?
     Det är oftast enklare.

    • Alexandra skriver:

     Hej samma problem tror jag, står uppkopplad men kan tex inte spara några nr för då står det ingen nätverksanslutning. Funkar din nu ?

     • Ellen skriver:

      Nja, den lämnar mycket kvar att önska. Den kan frysa kvar i samma GPS position i nåt dygn trots att man försöker uppdatera. Det som i alla fall funkar är talkback funktionen, att man pratar in ett litet meddelande, typ Dags att komma hem och skickar iväg det.

     • Lillgammal skriver:

      Vad tråkigt!
      Kanske något sämre exemplar du fått hem. Klaga och försök få en ny.

 10. Lina lindström skriver:

  Hej vilken storlek beställde ni och till vilken ålder passar den? Förstår inte skillnaden på storlekarna! Är det digital eller analog urtavl?

  • Lillgammal skriver:

   Det fanns bara en storlek när vi beställde.
   Våra killar är mellan 5-9 och det passar på båda iaf 🙂
   Digital urtavla på den här modellen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.