Sveriges bästa hemtjänst & morgondagen

Måndagkväll betyder ”Sveriges bästa hemtjänst” på tv’n och det var som vanligt inte ett öga kort här. Så vackert och vemodigt men framförallt ensamt livet ter sig för människorna man möter genom programmet. Det är så här verkligheten ser ut och ja personalen får ofta gå på knäna med ett ständigt dåligt samvete. Jag har själv fått testa på att ha hemtjänsten ”springande här” och fått se det med egna ögon.

img_2959

Har Ni sett något avsnitt?

Frågan är om man vågar bli gammal i Sverige? Givetvis vill jag leva och se mina barn växa upp men framtiden skrämmer mig. Att sitta ensam och övergiven någonstans med enbart sina egna tankar som sällskap…

Som läkaren säger i programmet; ”Våra gamla i Sverige är nog ensammast i världen”

Samtidigt som tårarna sprutade under programmet så påmindes jag åter om morgondagens planer. Ja det där mötet med FK och LSS-samordnare om personllg assistans som innebär att bli totalt blottad. Ingenting är heligt utan allt ska redovisas och på tid. ”Hur lång tid tar dina toalettbesök?” eller varför inte ”Kan du knäppa din bh?” osv.

När jag äntligen kommer bli klar med detta så väntar ett läkarbesök på vårdcentralen ett par mil härifrån och risken är dessvärre överhängande för migränanfall under dagen. Jag fixar inte såna här aktiviteter och det gäller både fysiskt och psykiskt.  Det gäller att påminna sig själv om att andas och att jag inte behöver spela stark hela tiden. Att aldrig erkänna smärta och ångest utåt sett straffar egentligen främst mig själv!

Nu ska jag krypa ner hos minstingen som precis fick avsluta sin CPAP för den här natten. Teknikstrul och en slemhosta som ställer till det rejält men han fick åtminstone sova ordentligt i 3,5 h och det är bättre än inget. Ska försöka ”bulla upp honom” på lite mer kuddar så får han något lättare att sova.

Som jag brukar säga till många andra familjer: det viktigaste är inte VAR man sover utan ATT man sover !

img_1450

Sweet dreams! 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.