Hästar, skratt & tårar

Den här måndagen måste nog slå alla rekord med starka känslor. Ena stunden skrattar jag och nästa gång är det flod av tårar som strömmar ner från kinderna. Det sistnämnda kan man säga att charmtrollet på Kammarrätten bidrog till när hon svarade på mina enkla frågor med en stor skopa spydigheter samt ifrågasättande (jo kommunen gör faktiskt såhär tro det eller ej).

Varför måste man vara så jävla tyken mot främlingar för? Nog för att man jobbar med juridik och lagar/papper men merparten handlar ju ändå OM människor och deras livsöden. Nåja, fick hjälp av kuratorn på barnhabiliteringen som tog en ny dust med personen i fråga och fick fram något mer vettigt.

img_2946

Själv så torkade jag tårarna och förbederedde en deg (med hjälp av assistenten) till kvällens baguetter och bytte om till ridkläder.  Efter ett snabbt stopp för handling av mjölk och batterier samt en tankning av bilen så körde vi vidare mot bästa stället; hästarna.

Lämnade tårarna hemma och mötte hösten med ett leende

Lämnade tårarna hemma och mötte hösten med ett leende

Vad skönt det var att få komma iväg och bara släppa alla tunga tankar för ett tag. Få spendera tiden med våra två underbara fyrbenta. Båda två med en viss tjurighet och attityd men samtidigt så mycket kärlek och lugn inom sig.

J longerade samt körde lite markarbete med Snaps medan jag red barbacka (!) i ridhuset. Jag har av förklarliga skäl inte vågat ge mig på detta under det senaste året men nu kände jag att det var dags. Sadeln gör mest ont och trycker mot ländryggen samt att jag inte hinner förbereda kroppen på samma sätt som när man rider barbacka – ja om Paleja snubblar till lite lätt eller framförallt när jag ska av henne.

Mycket bus i gammelgubben idag

Mycket bus i gammelgubben idag

Jag blev givetvis jättetrött och öm i kroppen men jag slapp den där hemska smärtan i ländryggen efteråt så det får vi väl vara nöjda med. Mycket tack vare Paleja som ”fångade upp mig” vid minst lilla tecken på obalans. När jag skulle av så gjorde vi halt vid specialpallen och hon stod verkligen tålmodigt stilla ända till jag glidit ner på den samt lät mig hålla i henne som stöd när jag skulle ner från nästa höjd mot ridhusunderlaget.

img_2949

Jag har skrivit detta tidigare och jag lär konstatera det ex antal gånger igen; hon är en klippa min häst. Helt otrolig! 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.