En rullande lördag + FLÅKLYPA

Idag har vi haft trädgårdspyssel på schemat och G hjälpte till att lasta hans lilla skottkärra med massa sly (maken sågade loss envisa små björkar).  Det är tufft att ta sig runt på gräsmattan med rullstolen och jag hoppas verkligen att jag får klartecken för någon slags permobil. Vore som underbart att kunna vara tillsammans MED barnen mer och leka även utomhus..

img_2919

Maken rullade ut mig på en promenad i rullstolen samtidigt som G fick brumma med sin fyrhjuling. Vi får köra på långsamma läget mestadels för annars drar han iväg allt för fort fartdåren 😉

Preteen? 😬

Preteen? 😬

S vägrade att följa med ut (likt en tonåring) och fick istället stanna hemma och spela sitt Nintendo Wii U. Det är favoriten just nu och jag förstår honom faktiskt när snoret rinner och väderleken är ganska grå och kall.

img_2921

Nu har vi precis käkat taco-rester från gårdagen och ska snart sjunka ner i soffan för att se film. Minns ni klassikern ”Flåklypa” som små? Det är uppföljaren (Härifrån till Flåklypa) till den som står på tur och det är nostalgi-varning om något. Maken har inte sett den första och jag misstänker att barnen kommer såga filmvalet men mamman i huset får försöka övertyga grabbarna om kultfaktorn.

Idag skulle jag egentligen haft personal mellan 10-19 men det blev sjukdom för henne dessvärre. Tur i oturen att J är på kortids och de andra två inte retas allt för mycket med varandra. Däremot känns det tråkigt att maken får göra så mycket på hans lediga helg men skillnaden är att han nu får betalt (!). Ja vi har varit emot att mina familjemedlemmar ska arbeta som assistenter åt mig men de tillfällen vi inte får in vikarier så kan maken gott få lön för arbetet han faktiskt lägger ner.  Det hade aldrig kommit på tal om jag haft assistans via kommunen så jag är enormt tacksam för att Frösunda hjälpts oss få till dessa lösningar..

Vad hittar ni på en gråmulen dag som denna? 

 

 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ett positivt beslut

Socialnämndens arbetsutskott 22/11

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.