#systemkollaps (i en NPF-familj)

Föreställ er att ni i ett svagt ögonblick mutat era barn med varm choklad till frukost och sen inser att mjölken är slut. Upplagt för bråk och sura miner va? När man dessutom har barn med speciella behov och mycket tvång samt ätstörningar – så är katastrofen ett faktum.

Fem minuter senare har jag tänkt ut en akutlösning tillsammans med vår älskade blender OCH barnen köper det.  Smoothie som man själv är med och tillverkar går för det mesta hem. Det är en ihopblandning av massa saker men barnen har ändå full kontroll.

#systemkollaps

Lättnaden är stor kan jag intyga och jag börjar åter igen resonera över det som min mamma tog upp i telefonen.. Ja det som min läkare skrivit i sitt senaste utlåtande; Jag är ingen typisk ”Asperger-personlighet” (om det nu ens finns en sådan haha) utan visare för mycket tecken på att vara flexibel/se saker från andras perspektiv och att det snarare rör sig om drag av Asperger.  Jaja en eventuell ändring av diagnosen på pappret ändrar egentligen inget och jag orkar inte fler utredningar. Däremot hade det varit skönt att trycka upp ett slags bevis till IFO som uttryckt att alla med Asperger saknar empati och inte kan ge sina barn kärlek osv. Ja ni minns säkert och annars finns det en massa inlägg om cirkusen här.

Kanske är det ändå så att jag har Asperger men jag och många andra ger fördomarna en käftsmäll?

Det jag vill komma till är att vardagen i familjer som våra ständigt är en slags systemkollaps men vi löser det tillsammans. Kanske inte som i din familj eller som experterna säger att man bör men vi fixar det!

img_2878

De fjäskade allt till sig två skopor glass och en massa frysta hallon oxå.. *host host*

För övrigt är smoothie väldigt gott som frulle tycker även jag men nu ska vi snart iväg på rehabträning och även köpa mjölk. Misstänker att åttaåringen (som kommer hem från kortids idag) inte hade uppskattat våran frukostlösning lika mycket som småbröderna.,

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.